Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 Grand Prix i Paris?

Formel 1 
25/03/07 

Ja, går det som Bernie Ecclestone vil, så er det absolut en mulighed. Til gengæld skal man så ofre Magny-Cours. Bernie Ecclestone blander sig i den franske valgkamp.
 

Bernie Ecclestone har præsenteret endnu en ide, som måske faktisk godt kan lade sig gøre, hvis de franske politikere ellers vil. Bernie Ecclestone har lanceret et forslag på at sløjfe Magny-Cours som Grand Prix bane og i stedet lade den erstatte af en ny Grand Prix bane tæt på Paris. Og måske er det ikke så tosset endda. Magny-Cours ligger populært sagt ude midt i ingenting. Der er hvert år problemer med indkvartering af de mange fans, ligesom trafikken til og fra banen som regel altid er nærheden af temmelig håbløs. Men det kan franskmændene lave om på. Og det kan gå hen og blive et varmt emne i den franske valgkamp, som er ved at nærme sig. Bernie Ecclestone udtaler nemlig følgende:

”Det er klart at den franske regering ikke har gjort noget som helst for at hjælpe Magny-Cours. I mere end 2 år har motorvejsbyggeriet til banen været stoppet ca. 10 km. fra banen, og så siger de endda, at der kan nemt gå 4 til 5 år inden det sidste stykke bliver lavet. Præsident Francois Mitterand kom til det første Grand Prix på Magny-Cours i 1991, mens Jacques Chirac aldrig har været der. Efter at have man ikke blevet udvalgt hverken til at være vært for Americas Cup eller de olympiske lege i 2012, og som var projekter som den franske regering var rede til at investere store summer i, så kan jeg ikke forestille mig at de vil lade en af de største sportsbegivenheder som afholdes hvert år forsvinde.”

Bernie Ecclestone tilføjer også at det vil være en logisk beslutning at lade et Grand Prix blive kørt i nærheden af Paris, og vil ikke udelukke muligheden for at de franske politikere vil tillade et Grand Prix inde i selve byen.

”Paris er verdens største turistmål. For mig vil et parisisk Grand Prix være en mangeårig drøm der vil gå i opfyldelse. Faktisk opstod drømmen allerede i årene hvor Jean-Marie Balestre stod for FIA. Der er mange gode muligheder i denne region.”

Udover at appellere til de franske politikere der snart skal ud i en større valgkamp, så lufter Bernie Ecclestone også en mulighed for en eventuel placering. Det er nærmest oplagt at en sådan placering i så fald skulle være i nærheden af Eurodisney. Udover Eurodisney så er der også en såkaldt temapark der primært drejer sig om filmrelateret underholdning. Dermed kan bygge videre på en ide som Ferrari er ved at skabe i Abu Dhabi, hvor der i nær fremtid åbner én Ferrari temapark. Også i Dubai er der planer om en stor temapark – for øvrigt med en Grand Prix indbygget i planerne.

Det vil heller ikke være det store problem med den trafikale infrastruktur til området ved Eurodisney. Der er i forvejen gode trafikale forbindelser til og fra Paris. At disse skal udbygges burde ikke være et problem. Lad os se om de franske politikere håber på Bernie Ecclestones forslag. I så fald vil det også være væsentligt nemmere for danske og skandinaviske Formel 1 fans at tage til Frankrig og se Formel 1. Det er ikke meget længere væk end eksempelvis Spa-Francorchamp banen eller de tyske Formel 1 baner.

Flere faktorer har dog indflydelse på en ændring. Udover de ovennævnte, så er præsidenten for det franske motorsportsforbund FFSA netop trådt tilbage af private personlige årsager. Desuden har Magny-Cours kontrakt med Bernie Ecclestone om afviklingen af det franske Grand Prix til og med 2011.

Dons

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  •