Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tredjekøreren hos BMW Sauber ikke sikker

Formel 1 
21/03/07 

Hos BMW Sauber teamet er der i øjeblikket spekulationer om man stadig vil benytte teamets test- og tredjekører, Sebastian Vettel om fredagen.
 

Før sæsonen besluttede og meddelte BMW Sauber teamet at man ville benytte teamets test- og tredjekører, Sebastian Vettel, til fredagens kørsler. Den beslutning ser nu ud til ikke at være så sikker mere. Op til denne sæson blev det besluttet at fredagens frie træninger skulle udvides til at vare 1½ time pr. session. Det er for så vidt også godt nok. Men samtidigt blev det besluttet at et team kun måtte benytte sig af 2 kørere om fredagen. Ændringerne blev lagt ud af FIA som om at fredagen skulle have karakter af at være en test dag. Men sådan forholder virkeligheden sig ikke.

Hos BMW Sauber vil man nu tage teamets egen beslutning om at lade Sebastian Vettel køre om fredagen op til vurdering. En ændring kan komme allerede inden det næste Grand Prix.

Dr. Mario Theissen:
”Vi vil forsætte uændret indtil videre, men sådan forbliver det ikke nødvendigvis resten af sæsonen.”

”For eksempel hvis der forventes regnvejr om formiddagen og tørvejr om eftermiddagen, så vil vi lade Robert Kubica køre begge sessioner.”

Et af formålene med at lade Sebastien Vettel køre om fredagen er ifølge dr. Mario Theissen, at modne og udvikle den unge kører. Samtidigt foreslår dr. Mario Theissen også at reglerne for fredagens frie træninger ændres. Fredagen skal have karakter af en egentlig testdag frem for at være en udvidet træningsdag.

”Jeg var meget med på den oprindelige ide om lade fredagen være en testdag. Det ville løse problemet i mine øjne. Man kunne dermed give en ung kører chancen for at køre masser af kilometer.”

Og den indstilling er Flavio Briatore, Renault, helt med på. Han siger blandt andet at reglerne der gælder for fredagen bør revideres. Et problem kan være at hvis en kører har teknisk defekt på bilen eller kører galt, må han ikke køre mere den dag. Og hvordan det? Det er ikke tilladt at bruge reservebilen hvis løbsbilen ikke kan repareres.

Flavio Briatore:
”Vi har ikke tilladelse til at bruge reservebilen om fredagen. Da reglerne for fredagen skulle ændres, så opfattede jeg det som at de skulle ændres til en decideret testdag. Nu er det bare endt som en udvidet test. Det er ikke blevet sat rigtig sammen.”

Hvis utilfredheden er så stor, så må alle teams stå sammen og opfordre FIA til at lave reglerne om. Dette skal selvfølgelig ske i samråd med alle teams, således at alle får indflydelse på udformningen og den endelige vedtagelse.

Dons

Læs mere om:
  • Sebastian Vettel
  • BMW Sauber F1 Team
  •