Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari igen i søgelyset for regelbrud - opdateret

Formel 1 
21/03/07 

- nu er også BMW Sauber er i søgelyset
Ferrari Formel 1 teamet er igen kommet i mediernes og især konkurrenternes søgelys. Angiveligt har Ferrari teamet eksperimenteret lidt for meget.
 

Flere medier beretter at Ferrari teamet igen er kommet i et måske uheldigt søgelys. Flere tv stationer beretter om at Ferrari har fundet en ny fidus – noget lignende en tidligere sag med fleksible hækvinger. Men nu er det ikke vingerne det drejer sig om, vi skal længere ned og se nærmere på selve underdelen af bilen. En amerikansk tv station beretter at flere konkurrenter og sandsynligvis også FIA – som skal undersøge sagen – har bemærket at selve bilen flekser. Eller rettere at bunden af bilen flekser.

Det seneste nye er at også BMW Sauber teamet er i søgelyset for at lave en lignende løsning, altså hvor bunden af bilen flekser eller måske mere præcist, sænker sig til en lavere position under høj hastighed.

Det skal dog bemærkes at der endnu ikke er noget endegyldigt bevis for påstanden. Men flere mener at have iagttaget at bunden på Ferrari - og nu også BMW Sauber bilerne - angiveligt skulle sænke sig for at opnå en større hastighed på langsiderne. McLaren teamet skulle have udtalt at man har mistanke om at det forholder sig sådan.


Flekser undervognen på Ferrari bilerne?
(Foto: Bridgestone)

Ron Dennis:
”Vi vil afvente og se hvordan det forholder sig efter 2 – 3 Grand Prixer. Først på det tidspunkt kan vi vide mere.”

Ron Dennis siger også at det ikke er unormalt at konkurrerende teams holder godt øje med hinanden ved sæsonstarten for at se om der skulle være uregelmæssigheder i forhold til reglementet.

En Ferrari talsmand skulle angiveligt have udtalt sig i forhold til de måske kommende beskyldninger om regelbrud.

”Det er altid en del af spillet når Ferrari er de hurtigste. Dette er ikke første gang at der bliver stillet spørgsmål om en evt. ulovlighed. Hvis nogen vil klage, kan de bare henvende sig til FIA.”

Ferrari og et par andre teams, benyttede sig i sidste sæson af fleksible hækvinger indtil de blev gjort ulovlige. Der er i skrivende stund endnu ikke kommet nogen udtalelser fra BMW Sauber eller FIA om sagen.

Dons

Læs mere om:
  • BMW Sauber F1 Team
  • Scuderia Ferrari Marlboro
  •