Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Audi vinder Sebring

ALMS 
20/03/07 

American Le Mans SeriesBanerekord ikke nok for Tom K
Tom Kristensen sluttede søndag morgen som nummer fire i 12-timers-løbet på Sebring i sin Audi R10. Danskeren viste sig atter som feltets hurtigste og satte som på Le Mans ny banerekord, men ligesom i det franske langdistanceløb havde han og holdkammeraterne Allan McNish og Dindo Capello et utal af tekniske problemer.
 

Derfor gik sejren endnu engang til søsterbilen med Emanuele Pirro, Frank Biela og Marco Werner bag rattet.

”Det har været en weekend op ad bakke, lige siden vi smadrede vores racer i torsdagens nattetræning. Audi havde ikke taget en tredje 2007-R10 med til USA, så i stedet måtte vi hente en 2006-model hos det amerikanske Champion-team i Coral Springs og forsøge at gøre den bedre med de 2007-dele, vi havde på lager. I den sidste ende fik vi dog ikke delene til at spille sammen, ligesom på Le Mans havde vi usædvanligt mange tekniske problemer. Vi måtte skifte både batteri og startmotor to gange, og senere måtte også instrumentpanelet skiftes. Det kostede os en masse frustrationer og ikke mindst 12 omgange,” beretter Tom K fra Florida.


Tom Kristensen var flyvende og satte for femte gang ud af otte hurtigste omgang på Sebring. Det var dog ikke nok til sejr efter endnu et løb med tekniske problemer.
(Foto: Audi Motorsport)

Nordjydens banerekord lyder nu på 1:46,634 minutter, hvilket er en markant forbedring af Allan McNish’s tid fra sidste år på 1:48.373, også sat i en Audi R10 2006-model. Dermed har Kristensen i sine otte løb på Sebring haft hurtigste omgang i de fem, hvilket er en forbedring af hans egen rekord. Danskeren er også noteret for fleste sejre i løbet, nemlig fire, men her må han nu dele værdigheden sammen med en af dette års vindere, Frank Biela.

Heller ikke for de andre danskere blev det et mindeværdigt Sebring. Jan Magnussen sluttede på andenpladsen i GT1, mens Lars-Erik Nielsen blev nummer fire i GT2.

Resultat fra 55. udgave af 12 Hours of Sebring:

1: Frank Biela/Emanuele Pirro/Marco Werner
Audi R10 = 364 omg.

2: Bryan Hertha/Dario Franchitti/Tony Kanaan
Acura ARX-01a -6 omg.

3: Adrian Fernandez/Luis Diaz/David Martinez
Lola B06-43 -8 omg.

4: Tom Kristensen/Allan McNish/Dindo Capello
Audi R10 -11 omg.

Banerekord:
Tom Kristensen, 1:46,634 minutter, omg. 247

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Sebring
  • 17/03/07 - Sebring - ALMS
  •