American Le Mans Series

Porsche RS Spyder kom på podiet, men ......

ALMS
19/03/07

American Le Mans SeriesPorsche Motorsport debuterede på Sebring med deres nye 2007 Porsche RS Spyder, samtidig race debuterede Porsche 911 GT3 RSR (type 997) . Begge biler sluttede på podiet i deres respektive klasser, men det er helt sikkert at de ikke kom hjem med de forventede pokaler.

Penske Motorsports kom hjem med 3. pladsen i LMP2 klassen. Teamet havde rigtig mange elektriske problemer med #7 Porsche RS Spyder kørt af Timo Bernhard, Romain Dumas og Helio Castroneves.
På 5. pladsen i LMP2 klassen kom #16 Dyson Racing Porsche med Andy Wallace, Butch Leitzinger og Andy Lally. Tidligt i løbet var Dyson Porsche på en general 2. plads, men under de hårde kampe koliderede bilen med en LMP1 og blev skadet.

Det betød at der igennem løbet både var gearkasse og en del elektriske problemer med Dyson’s Racing Porsche RS Spyder, og det er forklaringen på at den ikke klarede sig bedre.

Den sidste RS Spyder var også indsat af Penske, bilen var kørt af Sascha Maassen, Ryan Briscoe og Emmanuel Collard. Teamet løb ind i store problemer allerede i den første time af løbet. Porsche RS Spyderen brugte hvad der svare til 13 omgang i pitten, på at få repareret en lækage på bremsesystemet, og samtidig blev generatoren udskiftet.

Alt i alt kommer Porsche slet ikke hjem med det resultat som de havde forventet, at den opdaterede RS Spyder ville levere.
De næste løb i ALMS er heldigvis for Porsche ikke så lange, og dermed kan de måske klare dem.
Men det er helt sikker at Porsche skal have fundet løsninger på de mange problemer, ellers ruller Acura fra dem i år.