Audi Vandt igen 12-timers løbet på Sebring

ALMS
19/03/07

American Le Mans Series- men det var med langt flere problemer end forventet
Audi triumferede igen på Sebring med deres diesel R10 TDI, men bilen var bestemt ikke så overlegen som vi havde forventet inden starten. Det var ved dette løb at den 2007 opdaterede R10 race debuterede, og Audi fik forbavsende meget modstand fra specielt Acura LMP2 bilerne.

Frank Biela, Emanuele Pirro og Marco Werner endte dog med at trække det længste strå, og de kørte en sejr hjem med et forspring på 6 omgange ned til Acura LMP2 raceren på 2. pladsen. Vinder race distancen var 1346.8 miles og hertil satte holdet også en ny race omgangs rekord 1:46.730.

(Foto: Audi Motorsport)

Søsterbilen der blev kørt af Dindo Capello, Allan McNish og Tom Kristensen startede eller løbet godt, også taget i betragtning af at deres bil var genopbygget efter Dindo’s uheld under nat træningen op til løbet. Holdet førte de første timer af løbet, da Audi 2 fik en punktering tidligt i løbet.

Desværre holdt heldet ikke for Tom Kristensen & Co. De løb ind i en mængde elektriske problemer igennem løbet, og på den baggrund kan man kun være tilfreds med at bilen kom igennem løbet, på den anden side kan resultatet ikke bruges til noget.

Efter løbet udtalte Tom Kristensen:
"Først og fremmest var vi glade for at være med i løbet efter Dindo’s voldsomme ulykke torsdag aften. Teamet og mekanikerne har arbejdet meget hårdt for at få bilen klar til løbet. I starten af løbet så alt godt ud for os, men sådan skulled et ikke ende, og derfor er jeg selvfølgeligt skuffet.”

Hvorvidt problemerne på Audi nummer 1 er eftervirkninger fra Dindos crash under nat træningen torsdag, eller om der virkeligt er problemer med starteren på 2007 udgaven af R10eren, får vi selvfølgeligt ikke at vide, så dit gæt kan være lige så godt som mit!