Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Sebring 12-timer - 10. time

ALMS 
18/03/07 

American Le Mans SeriesLøbet falder lidt til ro nu hvor de fleste kampe er afgjort, og de forskellige teams begynder nu at skåne materiellet lidt for at sikre sig deres positioner.
 

Den eneste reelle kamp er nu i GT2 klassen med undtagelse af Tony Kanaan der er godt 25 sekunder efter Emanuele Pirro, men der er 6 omgange ned til nr. 3 Luis Diaz i Lola-Acura og yderligere 5 omgange ned til Timo Bernhard i Penske Porsche.

Mika Salo er nu på 2 pladsen efter marc lieb, kun godt 9 sekunder efter - og afstanden bliver hele tiden mindre.

GT1 er - som sædvanlig - Corvette 1 og 2 uden de store problemer med 7 omgange til Team Modena Aston Martin.

Audi kører åbenlyst teamkørsel nu og satser helt tydeligt kun på at holde AGR Acuraen bag sig uden at presse bilerne unødigt.

Pirro kommer til pitstop efter 15 min i 10 time og skifter til Marco Werner. Noget tyder på at der er et teknisk problem med Audien da den har mere besvær med at komme ud af pitten denne gang end tidligere i løbet.

Tony kanaan har stort set ikke været over 1:50 i omgangstider siden han kom i bilen, hvilket er meget imponerende, og i det sidste stint har han ofte været hurtigere end audierne.

Lige efter Audis pitstop kommer AGR Acura i pit og Kanaan bliver i bilen til en triple stint - de skifter heller ikke dæk. De satser helt klart på at blive så tæt på føringen som muligt men spilder desværre unødig tid på at trække beskyttelsesfolie af bilen hvilket tager lige så lang tid som at skifte dæk så måske er deres strategi gået fløjten?

Kanaan kommer ud godt 4 sekunder efter Marco Werner og efter en omgang er afstanden oppe på 22 sekunder igen.

Tom Kristensen skifter på samme tidspunkt til Allan McNish og bilen forbliver på en 5 plads, en omgang efter Timo Bernhard.

Hos Corvette skifter Jan Magnussen til Ron Fellows og Olivier Beretta kommer i nr. 4.

GT2 kampen er nu helt tæt. Flying Lizard og Risi kalder deres biler ind til pitstops lige efter hinanden, og da de to stops er overstået er det pludselig Risi Ferrarien der er foran igen, men ikke med mere end 4-5 tiendedele.

Allan McNish henter og overhaler Timo Bernhard efter godt 40 minutter og får dermed også 4 pladsen generelt. Desværre er der 5 omgange op til Luis Diaz i Lola-Acura, så en 3 plads ser lidt tvivlsom ud lige nu.

I mellemtiden er en kamp ved at udvikle sig imellem Autocon og Intersport for 3 pladsen i LMP1 - der er nu kun en enkelt omgang imellem dem, og Intersport Creation bilen er 2-3 sekunder hurtigere pr. omgang end Autocon Lolaen.

Vi har ikke snakket meget om Spyker C8 Spyderen men med problemerne for de andre Porsche RSR, er de faktisk kommet op på en 4 plads i klassen - indtil en bremseskive knækker og ødelægger et forhjul, hvilket koster dem dyrt da de næsten mister 4 pladsen til Lars Erik Nielsens Porsche, kørt af Dirk Werner. De er nu kun 14 sekunder foran Porschen.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Corvette Racing
  • Sebring
  • 17/03/07 - Sebring - ALMS
  •