Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Australiens GP – Williams preview

Formel 1 
15/03/07 

Efter flere års nedtur, ser det ud til at Williams teamet igen er på rette vej. Det efterhånden gamle og hæderkronede team, har i hvert fald haft udmærkede testresultater.
 

Resultaterne har ikke just været med Williams teamet i de seneste sæsoner, men måske er tendensen ved at blive vendt. Bilen ser ud til at være bedre om end der måske mangler lidt endnu. Nyt i denne sæson er at Williams igen har skiftet motorleverandør. Nu er der aftale med Toyota om levering af motorer. Tilsyneladende er det en konstellation som fungerer udmærket. I hvert fald har Williams under tests som oftest haft bedre tider end Toyota selv har haft det. Om det så lykkedes for Toyota at indhente det forsømte med deres nye aerodynamiske pakke, får vi det første svar på i den kommende weekend.


(Foto: Bridgestone)

På kørersiden er der sket lidt udskiftning. Nico Rosberg er blevet i sit sæde, mens sidste sæsons testkører, Alex Wurz, nu får comeback som Grand Prix kører. Som testkørere er Kazuki Nakajima og Nahrain Karthikeyan. Karthikeyan har tidligere kørt Grand Prixer. Kørerne har alt i alt tilbagelagt godt 18.000 km på testbanerne, og dermed er Williams blandt de flittigste testene teams. Rosberg og Wurz hæfter sig ved at banen meget er en start/stop bane. Desuden er der manglende vejgreb især om fredagen. Wurz mener også at banen ikke har de store udfordringer – dog er den ikke så let at køre som mange tror. Begge kørere fortæller også at kerbkanterne er noget man skal passe på netop på denne bane. Her er der ikke plads til fejl.

Den tekniske direktør i teamet, Sam Michael, mener at de regelændringer der indført til denne sæson, og her tænker han specielt på dæk og motorreglementerne, har deres virkning. Ens dæk for alle og et maksimalt tilladt omdrejningstal gør bilerne mere lige i præstationen. Ulempen er ifølge Sam Michael, at forskel nu kommer fra ingeniørernes side. Ellers er han dog efter normal standard rimelig optimistisk. De seneste års manglende præstationer er skubbet i baggrunden, og nu ser han og teamet frem til en forhåbentlig væsentlig bedre sæson, end tilfældet har været de seneste 2 – 3 sæsoner.

Dons

Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Nico Rosberg
  • Williams F1 Team
  • Albert Park
  • 18/03/07 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS