Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Bridgestone preview

Formel 1 
15/03/07 

Bridgestone ser frem til en spændende, tæt og udfordrende sæson hvor tidligere rivalitet er lagt på hylden for at bane vejen for fremtidige frugtbare samarbejder, med deres mange nye partnerteams.
 

Efter at have konkurreret med Michelin i en årrække, er Bridgestone i år ene leverandør af dæk til formel 1 feltet. Det er sket som en konsekvens af de nye dækregler som blev lanceret sidste år og som forskriver at der kun skal være en dæk leverandør i formel 1. Valget faldt på Bridgestone og de har gennem vinter haft overordentligt travlt med at udvikle de dæk der skal bruges denne sæson.


Der vil komme en hvid cirkel på den blødeste valgte type
(Foto: Bridgestone)

Hvor fokus fra Bridgestones side, de forgående år, var lagt på at tilgodese deres partnerteams ønsker og krav på bedst mulige måde, har Bridgestone i år haft det fokus at levere et sikkert, holdbart dæk, med et så bredt opreations vindue som muligt.(operationsvindue = inden for hvilke temp. dækket fungerer bedst.) Det har de gjort ud fra ønsket om at imødekomme så mange teams som muligt og for at gøre transaktionen fra Michelin til Bridgestone så blid så muligt. Sagt på en anden måde, hvor Bridgestone tidligere tilpassede deres dæk til bestemte biler, er det i år teamene der skal tilpasse bilerne til de standardiserede dæk.

Det er der kommet 4 forskellige dæktyper ud af. Et ultra blødt, blødt, medium og et hårdt dæk. Bridgestone medbringer til alle løb, to af disse dæktyper, hvoraf hver type skal bruges min. en gang i selve løbet, af hvert hold. Hvilke dæktyper der bliver medbragt af Bridgestone, er afhængig af banens beskaffenhed og hvor hård den er ved dækkene. Albert Park banen er en medium bane, der er notorisk kendt for at have et lavt grip niveau under fredagens frie træninger. Efterhånden som gummi bliver kørt i banen stiger grip niveauet dog drastisk weekenden over. Derfor har Bridgestone til Australiens GP, valgt at tage det bløde og medium dækket med og så er det ellers op til teamene og kørene og få det bedste ud af dem.

MiRo

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 18/03/07 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •