Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Event chef hos Team Essex

Danish
Touringcar
Challenge 

17/03/07 

- Anne Katrine Østergaard
Det tirsdag aften den 6. marts 2007, jeg har været ude og løbe en lang tur og sveden triller ned over min pande, men en skøn følelse af velvære fylder også min krop, man har været ude og løbe, nede og træne samt taget lidt sol, og nu er man så endelig kort tilbage på redaktionen, hvor telefonen ringer, og jeg får en glad Anne Katrine Østergaard i røret.
 

Det er altid rart at høre Anne Katrines lidt tørre humor, og jeg plejer at ligge flad af grin, for selv om hun er den hårde forretnings kvinde, der både har styr på et barn, en kærlig mand, et stort hus, er indehaver af en restaurant og styrer et team af folk i sin forretning, ja og så ud over, at hun er gravid og venter parrets andet barn, så er hun også eventchef for Team Essex.


Eventchefen Anne Katrine Østergaard en glad men også en hård forretningskvinde
(Foto: Jeppe Rimmen)

Netop disse tanker om hendes hverv som eventchef for Team Essex skal jeg have en lille snak med hende om, for når man både er mor, forlovet med en travl mand, og skal bestride en masse poster for at det hele går op i en højere enhed, hvordan får man så det hele til at passe sammen?

Anne Katrine griner glad i telefonen og siger så let: "Jamen, vi er jo en familie i Team Essex, og her benytter vi os af "Team Spirit in Action", og det er en grundregel, vi aldrig fraviger, med andre ord, vi hjælper alle sammen hinanden, og når bølgerne går højest, så får vi også altid løst opgaver til fulde".

Den hyggelige samtale bringer os lidt videre, og AK´s små sprøde, tørre bemærkninger får endnu engang denne mand til at ligge flad af grin hen over bordet.

Fortællinger om, hvordan hun fik jobbet som eventchef for Essex - det tog hun selv, som en anden Napoleon, der kronede sig selv som kejser - men da AK sagde det til sin forlovede, teamejer Peter Halvorsen, da var det nu mere ment som en joke, men Peter var hurtig og sagde: "Det er fint, skat, vi skal have sommer fest, og den klarer du i din restaurant".

AK vidste udmærket godt, hvilken opgave hun nu havde fået, men hendes lille restaurant – hvor der kun var plads til 45 og de blev 63 - havde også kun en ovn og blot 4 blus – ja, så måtte der handles, og det blev der gjort, og selv om folk sad lidt trangt, blev det alligevel en vellykket fest, griner AK.

Sådan er det også, når vi har store team fester, vi bliver altid for mange, men så tager vi bare alle sammen fat og giver et nap med.

Det, der gør selve succes'en, er at vi alle sammen passer på hinanden, lytter til hinanden, og jeg forventer også selv af få både positiv såvel som negativ kritik af alle i teamet, lige som de også ved, hvor de har mig, den eneste jeg har lidt svært ved at modtage kritik fra, er nok Peter, ja han ved jo altid hvor han skal ramme mig, men han har også ret for det meste, og derfor lærer jeg også ufatteligt meget af min mand, og det team og det venskab, vi har imellem hinanden gør, at vores venskab og kærlighed bliver stærkere for hver dag, der går.

Når jeg igen vender AK´s tanker om, hvad hendes drømme er for det nye år, så griner hun, men siger bestemt: "Ja, jeg kan jo ikke røbe noget, men vi har lovet os alle imellem at blive top 3, og hvis dette er målet, så må man stå lidt tidligere op end alle andre, så det gør jeg fast og gør det med en stærk glæde i mit sind, og selv om jeg nok ikke må sige det, så kan jeg ikke lade være, vi er her for at vinde, og vi vil altid jagte guldet, og derfor må og skal vi også være foran, på alle områder".

Mit næste spørgsmål leder lidt hen for at se, hvor tæt hende og Peter taler sammen om alle de ting, hun finder på til eventgruppen og alt det, hun gør.

AK udbryder grinende og siger: "Ja, jeg ved det godt, og ved også hvor du vil hen, Lars, jeg har svært ved at holde ting hemmelige for Peter, for jeg glæder mig som et lille barn til at vise ham, hvad jeg har lavet".

"Da jeg sad sidste år og designede trøjerne til Le Mans, vågnede jeg en nat med en idé, satte mig ned i køkkenet og begyndte at tegne.
Peter kom ned og så sødt på mig og spurgte: "Hvad laver du skat"?, og jeg svarede: "Nåå, ikke noget….sidder lige og slapper af og drikker en kop te" – Han grinede bare og sagde: "Nej - for du drikker aldrig te skat" – og jeg måtte straks gå til bekendelse, - at jeg lige havde lagt den sidste streg på tegningen over Le Mans t-shirten, og så måtte jeg fortælle alt, og jeg fik min pris med det samme fra min kære mand, ved at se og mærke hans glæde over nattens tanker og fine penselstrøg."

AK og jeg sidder og griner over årets mange sjove episoder, der har været i teamet, men hvor alle har nået deres mål, og igen minder dette mig om, hvor vigtigt det er, at man er en tæt familie og holder sammen hele vejen igennem, og altid er ærlig - også selv når man har dummet sig, siger tingene med det samme, og får gjort rent bord, og dette kan vi virkelig i familien Essex, hvor alle holder sammen i tykt og tyndt.

Lars H-Schultz


Læs mere om:
  • Team Essex
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her