Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

A1 Grand Prix

Team Holland laver utraditionelt kørerskifte

A1 Grand Prix 
15/03/07 

Det hollandske A1 GP team, vil lave et lidt utraditionelt kørerskifte når der køres i Mexico City om godt halvanden uge.
 

Team Holland har besluttet at lave et noget utraditionelt kørerskifte i forbindelse med A1 GP løbet i Mexico City, som afvikles om godt halvanden uge. Hidtil har man haft én kører til at tage sig af træning- og testkørslerne, og én anden til sprint og hovedløbet. Opgaverne har været delt mellem henholdsvis Renger van der Zande og Jeroen Bleekemolen. En regelændring op til denne sæson i A1 GP der snart slutter, giver dog mulighed for at lave kørerskifte.

A1 GP kørerne må for så vidt skifte indbyrdes til at lave de forskellige kørsler. Teamene skal dog nominere hvem der kører hvad på forhånd, man må altså ikke lave en spontan beslutning. Dog kan man skifte kører uden varsel, hvis en af kørerne bliver skadet.

Team Holland gør det i Mexico City, at de lader van der Zande køre kvalifikationen og sprintløbet, mens Jeroen Bleekemolen kører de andre sessioner. Team Holland benytter sig også af muligheden for kørerskifte i de 2 sidste løb i A1 GP serien. Jeroen Bleekemolen skal køre træning og kvalifikation i Kina, mens van der Zande kører de 2 løb. I sæsonfinalen på Brands Hatch bytter de 2 kørere rollerne om.

Ifølge teamchef Jan Lammers, er det for at give især den uerfarne kører mulighed for også at prøve at kører der hvor det virkelig gælder. Renger van der Zande skal udover sin rolle i A1 GP, også køre hele sæsonen i den europæiske Formel 3 serie for Prema teamet.

Dons

Læs mere om:
  • Jeroen Bleekemolen
  • Team Holland
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 25/03/07 - Autódromo Hermanos Rodríguez - A1 Grand Prix
  •