Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Super Aguri F1 præsentation

Formel 1
præsentation 

14/03/07 

Som en af de sidste har Super Aguri F1 nu præsenteret deres 2007 racer. Det skete i pitlane i Albert Park.
 

Super Aguris nye racer har været udsat for lidt af hvert. Først beskyldninger om at det var en Honda racer fra sidste sæson, hvilket er blevet dementeret og afvist. Bilen er ydermere godkendt af FIA. Dernæst har der været et par forsøg på at få godkendt den obligatoriske crashtest. Bilen er nu også godkendt på dette område.


Super Aguris nye racer
(Foto: Super Aguri/Sutton Images)

Som et lille team har Super Aguri selvsagt ikke de samme økonomiske muligheder som de store teams. Men der har alligevel været testet en del, og faktisk så har Super Aguri imponeret. Ved flere lejligheder har mindst et af teamets biler været hurtigere end eksempelvis Red Bull, Toyota og andre. Men en ting er test, noget andet er hvordan det går når det bliver virkelighed.


Teamets to kørere
(Foto: Super Aguri/Sutton Images)

Takuma Sato er igen i år i teamet, mens man har valgt en ny kører til det andet sæde. I sidste sæson var man lidt uheldig med valget af teamkollegaer til Takuma Sato. I år er det Anthony Davidson, der i flere sæsoner har været testkører hos Honda. Anthony Davidson har ved mange lejligheder været hurtigste fredagskører forud for de mange Grand Prixer.


Anthony Davidson, Aguri Suzuki og Takuma Sato
(Foto: Super Aguri/Sutton Images)

Bilen er udviklet i et samarbejde med Honda hvilket ingen af parterne har lagt skjul på. Her har der været en del diskussion om hvor meget Honda og hvor meget Super Aguri, der egentlig er i bilen. Den er blevet officielt godkendt, og dermed må diskussionen være afsluttet. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at der er en stor del Honda i bilen. Det er måske også meget forståeligt i og med at flere designpunker er lavet af Honda folk. Men nu er den her. Teamejer Aguri Suzuki forventer en noget bedre sæson end i 2006. Det var meget et læreår, og der blev begået mange fejl. Aguri Suzuki forventer da også væsentligt bedre resultater i år, hvor man udover en noget bedre bil, også har 2 erfarne kørere i bilerne. Anthony Davidson har godt nok kun kørt 3 Grand Prixer, men til gengæld har han en enorm testerfaring med i bagagen fra Honda, og kan derfor nemt videregive sine erfaringer om bilens opførsel til teamet og den vej rundt være med til at forbedre bilens præstationer. Aguri Suzuki er optimistisk og både glæder sig til den kommende sæson – og forventer sig noget af den.

Dons

Læs mere om:
  • Super Aguri Formula 1
  •