Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - McLaren preview

Formel 1 
15/03/07 

Mclaren Mercedes ser med stor forventning frem mod den nye sæson, men forudser samtidig at det bliver et hårdt år, med mange dueller, hvor der ikke vil blive givet ved dørene.
 

Mclaren Mercedes er et af de hold der, fuld af fortrøstning, kan se frem mod den nye 2007 sæson . Deres tests er forløbet planmæssigt, ja faktisk over forventning. Aldrig har de tilbagebragt så mange km inden sæsonstart, som de har i år. 13.300 er det blevet til, hvilket svarer til 370km pr. tesdag. 6 Dage er de sluttet øverst på tidstabellen og ellers har de altid befundet sig i top ti.


Fernando Alonso
(Foto: Bridgestone)

Ud over dette, er det lykkedes McLaren at hive en ny stor sponsor i land, med masser af kapital på bankbogen. Det drejer sig om den engelske tele gigant, Vodafone, der har valgt at blive hovedsponsor for McLaren Teamet. Det betyder at teamet for fremtiden kommer til at hedde Team Vodafone McLaren Mercedes. Som et resultat heraf, er Vodafones karakteristiske røde farve blevet inkoorpereret i mclarens grå og sorte design.

På kører siden er der også sket store ændringer. Væk er, Kimi Raikonnen der som bekendt, valgte at skifte til Ferrari efter sidste sæson og så Pedro De La Rosa som er blevet degraderet til testkører igen, efter have overtaget Montoya's sæde sidste år. Som afløsere for de to, har Mclaren præsenteret den dobbelte verdensmester Fernando Alonso og den unge rookie Lewis Hamilton, der er et produkt af Mclarens eget talentudviklingsprogram.


Lewis Hamilton
(Foto: Bridgestone)

På papiret skulle der altså være lagt i kakkelovnen til en god sæson for Team Vodafone McLaren Mercedes og teamets to kørere kan da heller ikke vente til sæsonen går igang. Alonso Udtaler at han har brugt det meste af vintertestene til akklimatisere sig i de nye omgivelser, herunder lære sit nye team at kende og vende sig til sit nye arbejdsredskab, mp4-22 raceren. Derudover siger han at han ser frem til Australiens Grand Prix så de endelig kan få vished om hvor de står i forhold til de andre teams. Om han kommer til at vinde det Australske Grand Prix kan han ikke svare på, men slutter af med, at de vil sætte alle sejl ind, for at det lykkedes. Lewis Hamilton ser også frem til løbet, og udtaler han har arbejdet hårdt hele vinteren, for at være så velforberedt så muligt, på den forstående formel1 sæson. Slutligt, slår Norbert Haug, Mercedes Vice President, fast, at den bedst tænkelige gave teamet kan få, for deres hårde arbejde i vinter, er en sejr på Albert Park banen.

Der er ingen tvivl om Mclaren i år kommer til at lægge under, for et enormt pres. Det sidste mesterskab ligger 7år tilbage og sidste sejr er helt tilbage i 2005. Derudover har de i Alonso, fået en erfaren herre, der har bevist han har evnerne til at vinde verdensmesterskabet, forudsat han får det rigtige materiel. Så bolden ligger lige nu i McLarens hjørne og det er op til dem og levere varen. Når det er sagt, så virker det dog som om, de mange nye ansigter i teamet har medbragt en fornyet optimisme og energi i McLaren lejren. Om det er nok til at bringe dem tilbage til fordoms styrke kan kun tiden vise, men spændende bliver det i hvert fald og følge.

MiRo

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  • Albert Park
  • 18/03/07 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •