Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Sejr til Citroën i Mexico

WRC 
13/03/07 

World Rally ChampionshipWRC-løbet i Mexico var det første i sæsonen, der skulle afvikles på grus, og verdensmesterparret Sébastien Loeb & Daniel Elena kørte Citroën’s nye rallybil C4 WRC til sin første sejr på dette underlag.
 

Det er særligt vigtigt, at bilen er både hurtig og effektiv under disse forhold, da ni ud af sæsonens seksten løb køres på grus. For Sébastien og Daniel blev det deres sejr nummer 30 i VM-sammen-hæng.

Deres sejr blev bakket op af en flot fjerdeplads til det andet officielle Citroën mandskab Dani Sordo & Marc Marti. Det var tydeligt, at den unge spanske kører følte sig godt tilpas under de solrige himmelstrøg i Mexico, idet han satte den hurtigste tid i shake-down.

Løbet var forholdsvis kort, men meget krævende også for bilerne, da mange af prøverne blev afviklet ved høje hastigheder og i stor højde over havets overflade. Den tynde luft har stor indvirkning både på motorernes effekt og køling samt køling af bremserne. Ud over højden var mange af prøverne præget af skarpe sten og dybe hjulspor, så der blev stillet store krav til kørerne om at nå mållinjen i god behold.


(Foto: Citroën)

Efter løbet i Mexico er stillingen i VM i Rally 2007:

Mesterskabet for kørere:
1) M. Grönholm 32 points
2) S. Loeb 28 p.
3) M. Hirvonen 26 p.
4) Dani Sordo 13 p.
5) H. Solberg 11 p.
6) C. Atkinson 10 p.
7) P. Solberg 8 p.
8) D. Carlsson 6 p.
9) JM Latvala 6 p.
10) T. Gardemeister 5 p.
11) M. Stohl 5 p.
12) G. Galli 3 p.
13) J. Kopecky 2 points
14) M. Wilson 1 point.

Mesterskabet for konstruktører:
1) Ford 58 points
2) Citroën 43 p.
3) Stobart 19 p.
4) Subaru 19 p.
5) OMV Kronos Citroën 17 points.

Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Mexico
  • 11/03/07 - Mexico - WRC
  •