Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP – Spyker preview

Formel 1 
12/03/07 

Spyker er som et af de mindre teams ikke favorit til noget som helst. Men derfor kan man da godt gøre en god figur. Dette og så placeringer midt i feltet er de absolutte mål for Spyker teamet.
 

Teamet har lidt en noget omvæltende tilværelse, i hvert fald når det gælder ejerforhold. Den nye ejer, Spyker, har en tradition indenfor motorsport, men det gælder faktisk kun i klasser hvor man kører med tag på. I slutningen af sidste sæson, købte man så Midland teamet – tidligere Jordan, og vil nu forsøge sig i Formel 1 klassen.


(Foto: Spyker F1)

Udover at købe et team, har Spyker også ansat Mike Gascoyne, som er kendt af de fleste. Hvordan det vil gå teamet, kan være svært at spå om, men der er masser af intentioner i teamet. Først og fremmest hyrer man Mike Gascoyne, dernæst får man aftale med Ferrari om levering af motorer. De hollandske firmaer har været flinke til at lægge sponsorpenge i teamet, og nu er man så klar til at indlede en større opbygning og udvidelse af teamet. Alt sammen skal munde ud i sejre, men ikke i den første sæson. Al opbygning i Formel 1 er svær og tager tid. Det er der andre der har erfaret.

Målsætningen for det australske Grand Prix er klar. Få begge biler i mål, og helst så tæt på toppen som muligt. Ganske enkelt, men svært at udføre i praksis. Spyker har testet som alle andre hen over vinteren. Dog kom man lidt senere i gang end de fleste. Der er dog ingen tvivl om at man vil noget. Udover de 2 Grand Prix kørere, Christijan Albers og Adrian Sutil, så er der faktisk hele 4 testkørere: Fairuz Fauzy, Giedo van der Garde, Adrian Valles og Markus Winkelhock. Til det australske Grand Prix har teamet nomineret Markus Winkelhock som den tredje kører.


(Foto: Spyker F1)

Det bliver Sutils første Grand Prix. I sidste sæson nåede han at være med som fredagskører 3 gange, men i år gælder det for alvor. Han føler sig dog ret godt hjemme i bilen efterhånden idet at han har kørt godt 2400 km i bilen i år. Christijan Albers kender vi fra Minardi og i sidste sæson Midland. Kørerne er spændte på at komme i gang. Adrian Sutil glæder sig selvfølgelig ekstra meget fordi det netop er hans første Grand Prix. Begge kørere er fortrolige med bilen og oplever den som at være meget stabil og pålidelig. Farten i bilen har udviklet sig hurtigt og måske hurtigere end i de fleste andre teams, idet man har testet i kortere tid end de fleste andre. Der hersker en rigtig god stemning i teamet. Nu gælder det om at komme godt fra start i søndagens australske Grand Prix.

Dons

Læs mere om:
  • Spyker F1
  • Albert Park
  • 18/03/07 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •