Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kasper Nyman Andersen har fået værdifuld erfaring

Rally 
12/03/07 

- på rallyskole i de 1000 søers land
Kasper Nyman Andersen har tilbragt 2 fulde dage på rallyskole i Kuopio i Finland og har fået værdifuld erfaring og har lært så mange nye ting, han aldrig ville kunne få lært ved bare at køre rally i Danmark.
 

Rallyskolen ligger i byen Kuopio 500 km nord for Helsinki, hvor der var godt med sne og is, - et føre som sjældent er muligt at få kørererfaring med i Danmark.
”Det har været helt fantastisk og har givet mig en balast i fremtiden, hvor jeg forhåbentlig kommer til at køre mange rallyes”, siger Kasper Nyman.

”Dagene startede med at vi fik gennemgået teori, hvordan vi skulle gøre og hvordan bilen reagerer og hvorfor. Det er god basisviden og grundlæggende for konsekvensen af de handlinger vi udfører i rallybilen”. Kasper Nyman har stor respekt for de personer som underviste. Instruktørerne vidste præcist hvad de snakkede om og Rauno Aaltonen, har bl.a. tidligere vundet flere VM løb” siger et begejstret rallytalent.
”Begge instruktører har stor erfaring på is/sne og grus, så de vidste virkeligt hvad de snakkede om. De lærte os tingene fra grunden, så vi virkelig kom til at forstå hvorfor tingene sker som de gør”.

Da Kasper Nyman og de øvrige deltagere i kurset endelig kom i bilerne – Ford Focus’er - startede de med at køre omkring kegler, hvor øvelsen gik ud på at lære hvordan bilen opfører sig. Senere foregik kørslen på mindre prøver, og sidste dag sluttede deltagerne af med at køre på en prøve, som de bl.a. havde brugt til et løb for 14 dage siden, dette var virkelig godt og de kunne bruge noget af det de havde lært på kurset.

”For mig selv kan jeg sige det gik rigtig godt. Jeg fik meget hurtigt følingen med bilen og det gik over al forventning. Kurset har alt i alt givet noget, som man ikke bare sådan kan lære sig selv.”

At Kasper Nyman valgte at tage på rallyskole i Finland på is/sne og grus, kan synes besynderligt, idet det ikke er det underlag han vil komme til køre på i Danmark og ude i Europa, - men det giver det nogle grundlæggende færdigheder, som vil være guld værd i fremtiden for den 19-årige rallykører.

Point1 Motorsport
Vivi Byrnel


Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  • Point1 Motorsport
  •