Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Australian GT Championship

Igen en sejr til Allan Simonsen

Australian GT
Championship 

09/03/07 

- denne gang i GT klassen
Allan Simonsen vil – hvis tendensen forsætter – være årets vanevinder i Australien. I weekenden vandt han igen et løb. Denne gang i GT racing.
 

Allan Simonsen gør det onde ved sine konkurrenter i Australien i øjeblikket. 4 sejre er det blevet til. Og det er i 2 forskellige klasser. Han har sejret 2 gange i det australske rally mesterskab, og nu også 2 gange i det australske GT mesterskab. Denne gang var det dog efter meget tæt kamp.

Seneste afdeling af det australske GT mesterskab blev kørt i Adelaide, hvor Allan Simonsen opnåede pole position. Og han tog da også starten i det første af to heats, men efter nogle meget tætte omgange med konkurrenten David Wall, måtte Allan Simonsen en tur gennem pittet, da man mente at han havde tyvstartet. Den straf kunne Allan Simonsen dog ikke helt følge, men han tog straks kampen efter at være kommet ud fra pittet, og fik sig kørt op på andenpladsen inden første heat var slut. Undervejs blev banerekorden slået flere gange.

Andenpladsen sikrede ham en startplacering i forreste startrække til andet heat. Også her var der tæt kamp, og igen var det med David Wall. På tiende omgang i heatet slog Allan Simonsen til og overhalede David Wall. Den føring blev holdt til målstregen. Men margin var kun på 0,6 sek. Sejren var hjemme, men det var også noget ekstra ballast.


Her kører en vinder - Allan Simonsen
(Foto: Allan Simonsen Racing)

Finalen blev en gentagelse af de første heats. Tæt kamp mellem de to konkurrenter – og med Allan Simonsen som vinder. Igen satte Allan Simonsen ny banerekord.


Sejren blev selvfølgelig fejret på behørig vis
(Foto: Allan Simonsen Racing)

Allan Simonsen i Ferrari 360 har nu 225 points, mens David Wall i Porsche GT3 RSR har 169 points og Bryce Washington i Lamborghini Gallardo har 156 points. Allan Simonsen mister dog sandsynligvis den samlede førsteplads inden længe. Han skal teste for Dunlop på Paul Ricard forud for løbene i Le Mans Series.

Dons

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Australien
  •