Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Er det slut med sving 13?

Baner 
27/02/07 

– på Indianapolis Motor Speedway
Det er endnu ikke afgjort om det amerikanske Grand Prix for Formel 1 stadig skal køres på Indianapolis Motor Speedway efter denne sæson. Skal det, bliver det måske med et ændret layout.
 

FOM alias Bernie Ecclestone er endnu ikke blevet enige med ledelsen på Indianapolis Motor Speedway – IMS - om en kontraktforlængelse, således at det amerikanske Grand Prix stadig køres på banen. Bliver man det, kan det blive på en ændret bane. Sagen er den at man måske vil ændre layoutet. Det sker fordi at motorcyklernes Formel 1 – MotoGP klassen har udvist stor interesse i at køre på banen. Men man vil ikke køre på de oplagte sving. Så derfor skal banens layout ændres såfremt at der skal køres en afdeling af MotoGP her. Det vil betyde at banens ledelse bliver nødt til at ændre forholdene for Formel 1 også.


Er det slut med det hævede sving på IMS?
(Foto: McLaren)

Det man i Formel 1 betegner som sving 13 – eller sving 1 hvis man kører venstre om på banen – vil dermed helt blive sløjfet såfremt MotoGP kommer til IMS. Det betyder også at et par andre sving skal ændres samt at pitindkørslen også skal ændres.

Der ses i øjeblikket på flere skitser til en ændring. Ændringerne kommer dog kun på tale såfremt at MotoGP organisationen og IMS ledelsen bliver enige om afviklingen af MotoGP løb. Eventuelle ændringer vil derfor også først kunne indføres efter at 2007 sæsonen er slut. Det ventes at der kommer en afgørelse fra parternes side i løbet af få uger.

Dons

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •