Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Rally Norway blev en ren Ford-opvisning

WRC 
22/02/07 

World Rally ChampionshipWeekendens rally var spækket med spænding og løbet endte til Fords fordel
Med en 1., 2. og 3. plads blev det første VM rally løb afholdt på norsk jord, en regulær styrkedemonstration fra Ford. Finske Mikko Hirvonen vandt Rally Norway i sin Ford Focus WRC, efterfulgt af landsmanden Marcus Grönholm i en tilsvarende bil og lige efter ham Henning Solberg, som også kørte i en Ford Focus WRC.
 

For første gang siden New Zealand i 1979 er der tre Ford'er på podiet i en VM-runde. Der var faktisk hele fem Ford'er i blandt de ti første, da finske Jari-Matti Latvala blev nummer fem og det unge rallytalent Andreas Mikkelsen nr. 10. Den 17-årige, skulle med sit britiske kørekort have special tilladelse til at køre i løbet, da han endnu ikke er fyldt 18 år, men på trods af sin unge alder leverede han en utrolig flot præstation.

Hele topledelsen i den europæiske Ford-organisation var også tilstede på Hamar, hvor de intenst fulgte den nervepirrende kamp mod sekunderne mellem Petter og Henning Solberg. Da de to brødre var i mål med Henning først på resultatlisten kunne også Ford-cheferne juble over en tredobbelt Ford sejr.


(Foto: WorldRallyPics.com)

"Ford har deltaget i mange hundrede rally-løb igennem årene. Derfor synes vi det er hyggeligt at kunne fastslå, at arrangørerne af norges første VM-rally bestod prøven med glans, så vi håber allerede nu på en ny VM-runde i Norge," siger Ingvar Sviggum, vicepræsident for Ford Europa.

Specielt motiverende for Ford er det faktum, at de nu fører Rally-VM med en margin på hele 16 point foran Citroën. På 3. pladsen ligger Stobart-Ford, som Henning Solberg kører for. Kørermesterskabet føres af Marcus Grönholm med 24 point. Herefter følger Hirvonen med 20 og Loeb med 18, imens Henning Solberg er klatret op på en 4. plads med 11 point.

Næste VM-runde er Rally Mexico, som løber af stablen den 9. til 11. marts.

Ford Motor Company

Læs mere om:
  • Mikko Hirvonen
  • Norge
  • 18/02/07 - Norge - WRC
  •