Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

WRC status

WRC 
23/02/07 

World Rally ChampionshipNår WRC feltet lander i Mexico til 4. afdeling af VM i rally, er det med en helt anden stilling end hvad der var forventet for bare en måned siden da feltet lige havde overstået det mest prestigefyldte rally af alle, nemlig Rally Monte Carlo.
 

Sebastian Loeb havde lige vundet rallyet i overbevisende stil, og mange frygtede måske i deres stille sind at Citroen med Loeb i spidsen ville være uovervindelige i deres nye C4 WRC racer.


Sebastian Loeb vandt Monte Carlo Rallyet, men selv om han var flyvende i Sverige, så var det ikke nok til en sejr.
(Foto: Citroën)

Heldigvis for spændingens skyld skulle det gå meget anderledes og med to Ford sejre til to forskellige kørere, Grönholm i Sverige og Hirvonen i Norge, tegner udsigterne til en spændende sæson lysere end de foregående tre år hvor Loeb har gjort rent bord hvad titler angår samtidig med at konkurrenterne ikke udviste den fornødne stabilitet til at være seriøse titel udfordrere. Det er samtidig rart at se, at det er på grund af højere fart på prøverne at sejrene er kommet til Ford, og ikke på grund af uheld eller teknisk defekt fra Citroen siden.


Dette var hvad konkurrenterne så til Mikko Hirvonen under Rally Norway.
(Foto: WorldRallyPics.com)

Det forestående rally i Mexico kan måske umiddelbart lyde som en let opgave for de to finske Ford kørere Grønholm og Hirvonen, da de fra deres hjemland er vant til hurtige rallys på grus. Franskmanden Loeb er dog utraditionel for en sydeuropæisk kører ved, ud over at være meget hurtig på asfalt, også at være utrolig godt kørende på grus og andet ujævnt terræn. Et talent som måske skyldes at Loeb allerede fra starten af sin karriere valgte det franske rallys grusmesterskab frem for det alternative asfaltmesterskab. Samtidig har Loeb den fjer i hatten, eller måske hjelmen at han vandt løbet sidste år hvorimod ingen af hans konkurrenter i Ford lejren har prøvet at vinde i Mexico.

Blandt de øvrige kørere i VM gør specielt Henning Solberg sig bemærket da han modsat de andre kører i et privat team men alligevel formår at blande sig i toppen af mesterskabet. Hennings lillebror Peter ligger på en samlet sjette plads hvilket må være skuffende taget i betragtning at han dels kører for et fabriksteam og dels at 2007 af Subaru var udråbt til at være året hvor de ville vende tilbage til toppen af WRC.


Daniel Sordo holder forbindelsen til topkørerne, her hvor der er kørt tre afdelinger af dette års mesterskab..
(Foto: Citroën Presse)

Femte pladsen indtages af franskmanden Daniel Sordo som vel mest må betragtes som Citroens anden kører, hvorfor hans indsats i år bestemt må betegnes som værende godkendt.

Den samlede stilling for kører i WRC er således efter Rally Norway:

Marcus Grönholm 24 points.
Miko Hirvonen 20 points.
Sebastian Loeb 18 points.
Henning Solberg 11 points.
Daniel Sordo 8 points.

Den samlede stilling for teams i WRC er således efter Rally Norway:

BP-Ford WRT 44 points.
Citroen Total WRT 28 points.
Stobart M-sport Ford RT 16 points.
Subaru WRT 15 points.
Rosendahl

Læs mere om:
  • Marcus Grönholm
  • Mikko Hirvonen
  • Norge
  • 18/02/07 - Norge - WRC
  •