Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Watt spår hård debut i BMW

Danish
Touringcar
Challenge 

20/02/07 

Jason Watt er forsigtig optimist før årets DTC-sæson. Regelændringer kommer med dårlig timing med hans skifte til baghjulstræk.
 

Årets DTC-sæson markerer Jason Watts tilbagevenden til Den Blå Avis, hvor Herlev-køreren tidligere har kørt med stor succes i F3000. Samtidig bliver det også Jasons første sæson i DTC med baghjulstræk, når han skifter til en af teamets spritnye BMW 320si.

Selvom BMW’erne har været suveræne i den seneste sæson, tror Watt ikke, at han kommer let til en gentagelse af mesterskabssejren fra 2002.

”Jeg er oppe imod Magnussen, Elgaard og Nielsen, der alle har flere sæsoner i BMW bag sig. Jeg er den mindst erfarne med baghjulstræk i DTC, så jeg skal stå tidligt op for at vinde – det er jeg klar over,” siger Jason Watt, der erkender, at skiftet til baghjulstræk måske er dårligt timet.


Jason Watt.
(Foto: Kim Igel)

”De nye regler i DTC betyder, at der virkelig er blevet gjort noget for at udligne forskellen mellem forhjulstræk og baghjulstræk, så man kan roligt sige, at ændringerne kommer på et skidt tidspunkt for mig. Dog tror jeg, at Jyllandsringen er og bliver en BMW-bane, men på Sturup Raceway og Padborg Park vender bøtten nok. Der tror jeg, at baghjulstrækkerne får et problem,” siger Jason Watt, der forudser et spændende mesterskab i 2007-udgaven af Danish Touringcar Championship.

”Jeg spår, at den nye DTC-mester højest vinder ét løb i år grundet det nye succesballast-reglement. Sidst man kunne få så meget strafvægt i DTC var i 2002, hvor jeg vandt mesterskabet, men kun sejrede i en enkelt pre-finale. Da havde jeg næsten 60 kilo ekstra i gennemsnit per afdeling, hvilket gjorde det virkeligt hårdt. Når vi kommer lidt hen på sæsonen så vil de, der kører med 60-70 kilo få det virkeligt svært,” siger Jason Watt.

Jasons 2007-racer er i øjeblikket under opbygning hos Scandi Motorsport i Slangerup. Sideløbende skal bilen indrettes med håndbetjening, og det er atter Handi Mobil i Glostrup, der står bag.

”Jeg har været oppe at se til den – gutterne knokler virkelig med at få den skruet sammen. Og Handi Mobil i Glostrup er de bedste i Danmark til at opfylde mine skrappe krav, der gør mig i stand til at køre lige op med de bedste racerkørere i landet,” siger Jason Watt.

Udover DTC for Den Blå Avis Fleggaard Racing skal Jason igen i år køre i det belgiske langdistancemesterskab i den Porsche 997 GT3, han senest kørte til en andenplads på Spa-banen sidste år.

DTC har præsentation den 21. april i en endnu ikke offentliggjort dansk storby. Selve løbssæsonen skydes i gang den 6. maj.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
 • Jason Watt
 • Team Den Blå Avis
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  D4 Enterprise Solutions