World Rally Championship

Rally Norway - dag 3

WRC
18/02/07

World Rally ChampionshipVed starten til tredje dagen i Rally Norway linede en ren Ford cocktail op, tilsat et enkelt skvis Subaru, i form af Peter Solbergs WRC racer. Løbets udvikling gjorde dog, at smagssammensætning af den nævnte cocktail blev en lidt anderledes, eller måske renere, end først antaget.

Rallyets vinder blev ikke overraskende finnen Miko Hirvonen, da denne havde ført fra første prøve fredag morgen. Det var tydeligt at den 26 årige finne havde løbet under kontrol, samt at han kunne hæve tempoet når det var nødvendigt.

Mikko Hirvonen.
(Foto: Ford Media)

En anden grund til denne overlegenhed var, at der sandsynligvis var udstukket teamordre inde den sidste dag, for at undgå unødigt pres med heraf følgende afkørsler som en risiko.

Marcus Grönholm.

BP Ford rally team fik deres 1-2 sejr, men overraskende var det med endnu en Ford på tredje pladsen, nemlig den lokale Henning Solberg, som efter en utrolig indsats på tredje dagen formåede at hente næsten 14 sekunder på den førende finne på sidste dagen.
Herved fortrængte han også sin lillebror Petter til fjerde pladsen med en difference på 16,5 sekunder.

Henning Solberg.
(Foto: Rally Norway)

For den regerende verdensmester, Sebastian Loeb, blev løbet nok et han ikke tænker tilbage på med varmefølelser. Efter en oversatsning på andendagen endte Loeb’s weekend på en for ham fornedrende 14. plads, en plads som han bestemt ikke kan være tilfreds med.
Endnu værre gik det for den anden Citroen C4 kører, Daniel Sordo, som måtte tage til takke med en 25. plads. Helt sikkert en weekend som fabriksmandskabet fra Citroen helst vil glemme, specielt da semifabriksteamet Krono’s to Citroen Xsara’er begge blev bedre placeret.

(Foto: WorldRallyPics.com)

Da det var første gang et VM løb blev holdt i Norge, var der selvsagt stor interesse for kørernes mening om løbet.
De var alle glade for løbet, og flere af dem kunne berette om hvordan de havde haft svært ved at lade være med at smile, når de kørte nogle af de snævrer og glatte prøver.

Samtidig var løbet vel arrangeret så det er formentlig ikke sidste gang der har været WRC race hos vores nordlige venner.