Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Rally Norway - dag 2

WRC 
17/02/07 

World Rally ChampionshipAnden dagen i det norske VM rally bragte al den spænding og dramatik som man med rette kan forvente. De seks prøver blev vundet af tre forskellige kørere, men alligevel blev resultatet et noget andet end hvad man på forhånd kunne have gættet.
 

På første prøve lagde Miko Hirvonen ud i samme tempo som gårsdagen, men også med sine to forfølgere Marcus Grönholm og Sebastian Loeb lige i baghjulene.
På anden prøve havde Sebastian Loeb dog fået valgt den rette rytme, og vinder prøve 10 sekunder, med det resultat at Hirvonen fører med 19.7 sekkund til Grönholm og 27 seksekunder til Loeb.


(Foto: Rally Norway)

På prøve 11 tager den flyende finne Hirvonen dog teten igen, vinder prøven i overbevisende og sikker stil. Begge top 3 forfølger har dog tabt tid til den førende Ford kører, og Sebastian Loeb forsøger at komme igen på prøve 12 med det resultat at han oversatser og sætter sin Citroën C4 racer fast halvt i en grøft og halvt i en snedrive. Da der ikke er mange tilskuer på stedet, taber Loeb over 8 minutter til den førende Hirvonen.

I mellem tiden har Marcus Grönholm fundet tempoet, han vinder prøve 12 til 14, men da Hirvonen stadig er stabilt kørende er hans samlede tids tab til sin landsmand på bare 3.1 sekund, hvilket sikre Hirvonen føring ved afslutningen af anden dagen.


Marcus Grönholm.
(Foto: Ford Media)

På de sekundære placeringer har nationalhelten Petter Solberg kørt velovervejet, samtidig med at han har lukreret på franskmand Sebastian Loeb’s uheld og slutter sin dag på en fin tredje plads tæt forfulgt af sin storebror Henning kun 9.9 sekund efter.


Henning Solberg.
(Foto: Rally Norway)

Tredje dagen kan vel bedst betegne som ”battle of the finnes”, da de to finner Miko Hirvonen og Marcus Grønholm har lagt suverænt i spidsen med deres Ford Focus WRC racere, hvorfor der ikke er nogen tvivl om at vinderen af Rally Norway skal findes mellem disse to kører, som tydeligvis føler sig hjemme i den meget sne og is.

Rosendahl

Læs mere om:
  • Norge
  • 18/02/07 - Norge - WRC
  •