Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Dansk deltagelse i Thailandsk 24 timers Go-kart løb

Go Kart 
13/02/07 

Thailand afholdte i den forgangne weekend sit andet 24 timers go-kart løb, med detagelse fra mange lande, deriblandt, Frankrig, Portugal og Japan i alt var der 20 hold som var med.
 

Der var hele 4 hold fra Frankring og 3 hold fra Japan . Der var også en del blandede hold, med flere kendte kørere, heriblandt Alexandre Imparitori som i 2006 blev nummer 2 i den asiatiske Formel Renault serie.

Der var også deltagelse af en enkelt dansker nemlig Jack Lemvard, som for første gang kørte et 24 timers go-kart løb.

Jack og hans team som inkluderede den Thailandske Formel BMW kører James Grunwell, havde deres problemer igennem løbet, og det blev da heller ikke til mere end en 7. plads.

Jack som træner hårdt på fysikken, for at være i form, hvis det lykkes ham at få en test kørsel i en formel bil i løbet af 2007, havde sine problemer med vægten da de små 4 takts motorer ikke kan trække ham ud af svingene så hurtigt som, de små lette kørere.

Jack vejer ca. 78 kg, men i forhold til en lille let Thaier, eller Japaner så er der alligevel en del forskel på vægten.

Jack’s team viste dog sit værd og satte 3. hurtigste tid under træningen kun slået af Alexandre Imparitori og James Grunwell som begge er noget lettere end ham.

Jack’s team begik en fatal fejl da de udregnede benzin forbruget, de havde “glemt” at de kørte 10 minutters morgen warm-up og løb derfor tør for benzin 2 timer inde i løbet, 7 omgange før de skulle komme i pit, og mistede meget tid, hvor de røg fra en 3. plads ned på en 8. plads. Resten af løbet kæmpede de med at komme op igen og de kom da også tilbage på en 7. plads, men da der ingen regn kom og at ingen af konkurenternes karter løb ind i problemer var det meget svært da karterne var meget ens.

I løbet af natten satte teamet “Octopus” hurtigste tid på 53.668, skarpt forfult af Alexandre Imparitori med en tid på 53.674, som igen var fulgt af BFG med en tid på 53.704 som igen var fulgt af French 1 med en tid på 53.708 Disse tider viser lidt om hvor ens kørernes tider lå.

Løbet blev vundet af Octopus fra Thailand, med Team Portugal på 2. pladsen og French 1 på 3. pladsen og Speedzone med Alexandre Imparitori på 4. pladsen.

Den 15-19. August skal der igen være et nyt 24 timers Go-kart løb i Thailand, og på grund af regntiden, kan det godt ske at det regner i 2-5 timer af løbet, hvilket vil få en stor indflydelse på resultatet, da der skal køres på slicks selvom det regner.

Den danske kører Thomas Raldorf som bor fast i Thailand vil her forsøge at stille op med et rent dansk team af “professionelle” eller rigtig gode Danske Go-kart kørere, for at vise flaget i Thailand.

Der må være 4-8 kørere pr. hold, og hver kører skal minimum køre 90 min. totalt, men må ikke køre mere en 55 minutter af gangen. Derfor skal hver kører minimum ud og køre 2 gange.

Der bliver sat en gennemsnits vægt for teamet, og alle kørerne vejes sammen og vægten divideres så med antallet af kørere. Ud fra det besluttes det derefter om karten skal have ekstra vægt på.

Thomas vil selv køre med i teamet som “den tunge udgave” og som en “joker” hvis det skulle blive regnvejr.

Da Thomas jo hører til i den tungere ende af Go-kart kørere kan resten af teamet veje noget mindre end gennemsnits vægten. Det er så planen at de andre kørere skal køre indtil slutningen af løbet eller indtil det begynder at regne hvor Thomas og den eller de bedste kørere så skiftes til at køre, da Thomas normalt er meget hurtig i regnvejr og her betyder hans vægt ikke rigtigt noget.

Det vil komme til at koste ca. 4.000,- DKK pr. kører hvis der stilles med 4 kørere, 3.200,- DKK med 5 kørere, 2.700,- DKK med 6 kørere, 2.300,- DKK med 7 kørere eller 2.000,- DKK med 8 kørere, de resterende 23.000,- DKK bliver dækket af sponsorer.
Prisen er ikke inklusiv hotel, mad, drikke, flybillet etc. den dækker kun for deltagelsen.

Interesserede kan sende en mail til Thomas på Raldorf@yahoo.com

Italkart (Thailand) Co., Ltd.


Læs mere om:
  • Jack Lemvard
  • Thomas Raldorf
  •