Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Spyker præsentation

Formel 1
præsentation 

07/02/07 

Spyker præsenterede mandag deres 2007 racer. Her er der ifølge Spyker selv tale om en hel ny bil. Og så er den udrustet med Ferrari motor.
 

Silverstone lagde lokaliteter til da det nye team i Formel 1 – Spyker – præsenterede deres 2007 racer. Nyt team er måske så meget sagt, da teamet tidligere har heddet Jordan, Midland og nu altså Spyker. Dog er der meget nyt i teamet. Største forandring umiddelbart er at Mike Gascoyne nu er tilknyttet teamet, og så også at det er lykkedes at få Ferrari motorer i bilerne.


Spyker F8-VII
(Foto: Spyker F1)

Spyker har i mange år været involveret i motorsport af forskellig slags, og har nu fundet mulighed for at deltage i kongeklassen Formel 1. Derfor er bilerne selvfølgelig også bemalet med Spykers orange farve. Farven minder også om herkomsten, nemlig Holland. En måske lidt besynderlighed er bilens navn – Spyker F8-VII. Men det forklarer man med at man anvender forskellige betegnelser for Spykers biler i de forskellige klasser, og ottetallet er antallet af cylindre i Ferrari motoren. En af Spykers gadebiler hedder således C8 Spyder, ligesom der er en E serie på vej. Formel 1 hedder meget logisk F.


Spyker F8-VII
(Foto: Spyker F1)

Spyker selv siger at bilen er ny. Der er i hvert fald ændret på en del punkter i forhold til den 2006 man havde som udgangspunkt. Hvad mere vigtigt er, Mike Gascoynes første større ændringer på bilen kommer i løbet af anden halvdel af sæsonen. Det man vil bruge de første tests med – som i øvrigt køres i skrivende stund – er at sikre en større pålidelighed end det var tilfældet i sidste sæson. Målet for 2007 er at score points. Mike Gascoyne har brugt den første tid i teamet på at se nærmere på den bil der skal køre nu, samt ikke mindst at organisere teamet. De mange ejerskifter, omstruktureringer osv. i de senere år skal skubbes i baggrunden og noget nyt skabes. Efter en kortere årrække, er det meningen at Spyker skal køre med i kampen om points i hvert eneste løb, og dermed klatre op ad rangstien.


Teamets kørere samlet
(Foto: Spyker F1)

På kørersiden er Christijan Albers og Adrian Sutil de to der skal køre Grand Prixerne. Albers kender vi mens Sutil er Grand Prix debutant, men har kørt i det japanske Formel 3 mesterskab – og vundet det. Teamet har meldt ud at man henover sæsonen vil anvende ikke mindre end 4 testkørere. Her er udpeget Markus Winkelhock, Adrian Valles, Fairus Fauzy og Giedo van der Garde. Især van der Garde har der været talt en del om idet han for så vidt i første omgang var blevet tilknyttet Super Aguri F1, og endda har testet for dem i denne sæson. Som tidligere nævnt er Spyker gået i gang med de første tests i denne sæson og de køres i første omgang på Silverstone.

Dons

Læs mere om:
  • Spyker F1
  • Silverstone
  •      D4 Enterprise Solutions