Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Williams præsentation

Formel 1
præsentation 

06/02/07 

Williams præsenterede i fredags deres nye FW-29 racer. Teamet er til denne sæson skiftet til Toyota motorer. Kan det bringe bedre resultater eller er chassiset et problem som tidligere?
 

Williams præsenterede fredag deres nye 2007 racer hjemme på fabrikken. Samtidig præsenterede man selvfølgelig den nye kørersammensætning for denne sæson. Nico Rosberg er genganger fra sidste år, mens Alex Wurz er blevet forfremmet fra testkører. Ny i flokken er K. Nakajima som er i fuld gang med at teste for teamet i øjeblikket. Han har i den forgangne uge således været fuld beskæftiget på Valencia banen. Desuden er Nahrain Karthikeyan også testkører.

En ny sæson er næsten også ensbetydende med nye sponsorer. Hos Williams har fået et par nye sponsorer, samt at et par de eksisterende sponsorer enten har fornyet eller opgraderet deres sponsorat af teamet.


(Foto: Williams F1)

Det var ikke de store tekniske bidrag der prægede præsentation. Det virkede som om at teamet havde mere travlt med at undskylde og beklage den dårlige 2006 sæson, og så prøve at overbevise de tilstedeværende mediefolk om at 2007 nok skal blive bedre. 2006 var et næsten pinligt lavmål for det ellers så stolte team, så det kan næsten kun gå en vej.

Sam Michaels kunne dog fortælle lidt om den nye bil. Selve designfilosofien er den samme, men dog i en ny revideret udgave. Williams har ændret på stort set de samme steder som alle andre teams. Dvs. sidepods, luftindtag, ændret udstødning, lavere forende. Bagenden er for så vidt gjort smallere og lavere – ligesom man også ser det ved andre teams. Teamet havde i sidste sæson også visse holdbarhedsproblemer. Det gjorde Sam Michaels også opmærksom på og fastslog at det er ting man har arbejdet meget med at forbedre til denne sæson. Teamet vil i løbet af de næste 4 ugers tid teste rigtig meget. Hovedsagligt i Spanien og det sker med først og fremmest 2 nye FW-29 biler, men også med et par interimbiler – dvs. FW-28 der i den grad er opdateret med FW-29 komponenter. Et stort spørgsmål som måske lægger mange på hjerte er, hvad sker der med Williams teamet hvis man ikke opnår succes i 2007? Teamet har ikke klaret sig ret godt i de seneste par sæsoner, samtidigt med at Sir Frank Williams i samme periode ikke har set særlig sund ud. Dette er ren spekulation, men man kan ikke undgå at lægge mærke til tilbagegangen – både her og der.

Dons

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •