Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am Daytona Prototype

Flot tredjeplads til Magnussen ved Daytona 24 timer

Grand Am
Daytona Proto 

29/01/07 

Bremsesvigt kostede mulig sejr med ½ time tilbage
Jan Magnussen var meget tæt på en af karrierens største sejre ved dette års 24 timers løb på Daytona, men måtte tage til takke med en flot tredjeplads, da bremserne svigtede med kun ½ time tilbage af løbet.
 

Kort tid efter løbets start lørdag, så det dog ikke ud til at løbet skulle blive en succes for Jan Magnussen og team SunTrust Pontiac Riley.
Teamet førte løbets første time, men røg så siden hen ind i elektroniske problemer, der betød stop i garagen og kostede 4 omgange til den førende bil. Teamet røg tilbage til en placering som nummer 24 i det 70 biler store felt og derefter var der ikke tid til at slappe af.

Den seje kamp blev ikke gjort nemmere af en ødelagt kobling og et meget omskifteligt vejr, der bød på kraftige regnskyl i løbet af natten og formiddagen. I det våde element blev Magnussen en afgørende faktor, da han fik ekstra stints i bilen i forsøg på at bringe bilen tilbage i front.
Og med omkring 4 timer tilbage af løbet gav presset pote, da det endelige lykkedes for Magnussen at få bragt bilen tilbage på omgangshøjde med den førende bil, der på det tidspunkt blev kørt af Montoya.

Føringen i løbet havde siden start skiftet mellem mere end ti forskellige teams, og med kun tre timer tilbage kom der en periode bag safetycar, der bragte top tre helt tæt på hinanden til glæde for de mange tusinde tilskuere.
Med Jans holdkammerat Max Angelelli i bilen blev der indledt en tæt kamp, der involverede de tre førende biler og i lang tid var de tre biler dækket af under 1 sekund – efter 21 timers kørsel.

Der blev kæmpet som i et sprint løb og en kort overgang var Magnussens bil igen i føring, inden den igen blev overhalet af Montoya.
I den spændende og tætte kamp viste den ødelagte kobling sig som et stort problem. Teamet mistede omkring 5-7 sekunder ved hvert pitstop, da bilen skulle skubbes i gang og det betød at afstanden til de førende øgedes ved hvert pitstop.

Til trods for at Jan Magnussen netop havde været i bilen, valgte teamet at satse på ham, da den afgørende fase gik ind. Så med 1 time 45 minutter tilbage kom danskeren tilbage i bilen og skulle forsøge at indhente forspringet til de førende.

Jan Magnussen fik bilen op på andenpladsen og var begyndt at lukke hullet til den førende, så forspringet kun var 25 sekunder. Desværre havde det hårde pres taget hårdt på bilens bremser, men teamet valgte at man skulle fortsætte med at presse.
Men bremserne holdt ikke og med kun ½ time tilbage af løbet fik Jan Magnussen bremsesvigt foran af start/mål langsiden og kunne derefter blot køre tilbage til pit, hvor teamet skiftede bremserne lige tids nok til at de kunne komme på banen igen og køre tredjepladsen hjem.


(Foto: Jan Kaiser)

Løbet blev vundet af sidste års McLaren Formel 1 kører Montoya sammen med Pruett og Duran.

Efter løbet havde Magnussen svært ved at skjule sin skuffelse til trods for det flotte resultat.
”Ja, jeg er skuffet lige nu. Vi kæmpede i 17 timer på at komme tilbage i løbet og vi nåede endda at føre igen kortvarigt. Der blev leveret en super indsats og så er det en lidt mat fornemmelse, at vi alligevel ikke fik lov til at kæmpe med til det sidste. Alle er enige om, at det er det stærkeste felt der er set og det havde været fedt at være løbet med sejren, men sådan skulle det ikke være. Ganassi (vinderteamet – red.) havde ingen problemer undervejs og det kan man ikke sige om os. Havde bremserne ikke svigtet til sidst er jeg sikker på, at vi havde kunne presse dem helt til mål.”


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 28/01/07 - Daytona - Grand Am
  •