Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

2 Grand Prixer i USA?

Formel 1 
30/01/07 

Det kan stadig mærkes at en fadæse for et par år siden på Indianapolis Speedway kostede interesse blandt publikum. Men kampen om et Grand Prix i USA er ikke opgivet.
 

Formel 1 var vel egentlig ved så småt at få fat i publikum i USA indtil en kontroversiel afgørelse gjorde et meget omtalt Grand Prix til lidt af en parodi. Siden har man fra mange sider prøvet at gøre skaden god igen. Interessen for et amerikansk Grand Prix er absolut til stede – også i et overordnet perspektiv. Bernie Ecclestone har i hvert fald ikke opgivet kampen, og søger stadig med lys og lygte efter eventuelle alternativer i det amerikanske.

Chefen for Indianapolis Speedway, Tony George, har aftale med FOM for Grand Prixet i år, men hvad der derefter sker, er langt fra afklaret. Tony George vil for så vidt gerne forsætte med at afvikle Grand Prixet, men vil gerne have en eller anden form for rabat. Men det afslår den nu 76 årige forretningsmand Bernie Ecclestone. Derimod taler han med andre interesserede parter om afviklingen af Grand Prixet og/eller et ekstra Grand Prix i USA. Tilsyneladende er der interesser for at afvikle Grand Prixer i både Las Vegas og Chicago.

Bernie Ecclestone holder som vanligt kortene til kroppen, og lader udtalelserne være meget svævende.
”Måske behøver vi ikke at ændre noget, måske vil vi tilføje yderligere et Grand Prix. Andre interessenter har øjnene på os.”

Men rabat får ingen, siger Bernie Ecclestone i samme forbindelse. De seneste tv-ratings i USA viser at Formel 1 nu har samme niveau som CCWS serien. Om Formel 1 så er steget, eller om CCWS er faldende melder oplysningerne ikke noget om. I hvert fald er det sikkert at interessen for CCWS er stigende i 2007, da man her kommer med helt nye biler, som oven i købet er amerikanske. Deltagerantallet skulle også være højere end i de seneste sæsoner.

Dons

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •