Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Renault præsentation

Formel 1
præsentation 

25/01/07 

Som den første i anden runde af præsentationerne, kunne Renault i går præsentere deres nye R27 racer. Lidt atypisk men af hensyn til den nye storsponsor, blev bilen præsenteret i Amsterdam.
 

Amsterdam blev stedet hvor Renault præsenterede deres nye 2007 bil. Stedet blev valgt af sponsor hensyn, idet teamets nye storsponsor, ING, har hjemsted i Holland. Teamets nye navn er derfor også ændret til ING Renault F1. Som sædvanligt når det er et topteam, oven i købet vinder af begge titler i 2006, så var det en præsentation som trak stor opmærksomhed. De første billeder – om end de var uofficielle – slap ud i sidste uge. Det var dog billeder fra tests afholdt under private former.

Som det fremgår af nedenstående billeder, så er farverne ændret på bilerne. Men flere andre ting er også ændret. Bemærk sidespejlene. Renault har tilsyneladende taget Ferraris ide fra sidste sæson og bygget videre. I hvert fald er det en temmelig atypisk måde at sætte et sidespejl op på. Renault har en kæmpe opgave i 2007. Det bliver et forsvar af dobbelt mesterskaber fra de 2 seneste sæsoner. De første tests indikerer dog at man godt kan være med i år også. Heikki Kovalainen som får det man vist roligt kan betegne som andenkører sædet i teamet efter Fisichella, som nu er blevet forfremmet, har haft nogle gode og hurtige testsessioner.


Renault R27
(Foto: ING Renault F1)

Renault siger selv om designet på den nye R27 at næsten alle dele har været igennem evalueringsmøllen og således at delene enten er omdesignet, videreudviklet eller man simpelthen har fundet på noget nyt. Især det aerodynamiske har gennemgået en stor udvikling ifølge teamet selv. I det mekaniske område har man begået en ny syvtrins gearkasse som skifter endnu hurtigere end tidligere. Man har også taget forbehold for at der nu skal skiftes til Bridgestone dæk. Udfra den kendsgerning har man implementeret en større tolerance i forhold til setupmulighederne, således at man har et bredere område at arbejde med setuppet af bilen.


Renault R27
(Foto: ING Renault F1)

På motorsiden er det en videreudvikling af sidste års RS26. Faktisk siger Renault selv at godt 10 % af motoren er ny i forhold til sidste sæson. Og stop, den nye RS27 motor er udviklet i henhold til FIAs specifikationer for udvikling af motorer. Motorreglementet har for så vidt fastfrosset udviklingen af motorer, men der er dog enkelte ting der må ændres og bruges. Bruges må de dog først efter at FIA har godkendt ændringerne. Og så lover Renault at de motorer som man skal levere til Red Bull teamet, får samme specifikationer som de motorer Renault selv anvender.


Renault R27
(Foto: ING Renault F1)

På kørersiden er Fisichella nu rykket op i førstekørersædet og ny er Heikki Kovalainen. Fisichella får vel her en enorm chance for at vise hvad han vitterligt kan. Stabilitet og én ensartet præstation over hele sæsonen må være nøgleordene for ham. Kovalainen skal i første omgang bakke op om Fisichella, men Kovalainen er også en god racerkører, der godt kan finde de helt store takter frem og køre fra de fleste. I GP2 klassens første år, var det således Kovalainen og Nico Rosberg der i den største del af sæsonen kæmpede om titlen i det mesterskab. Kovalainen kan godt finde på at overraske. Men spørgsmålet er hvor meget han får lov til at overraske. Til gengæld kender han bilen. Efter en sæson som testkører for teamet, må han have kørt adskillige testkilometer i bilen – også inden Fisichella har fået lov til det. I de sidste tests inden sæsonstarten får Fisichella nok at gøre med at vænne sig til bilen. Men han er garanteret klar når starten går til sæsonens første løb.

Dons

Læs mere om:
  • Renault F1
  •