Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

A1 Grand Prix

Taupo - finaleløb

A1 Grand Prix 
21/01/07 

Efter Nico Hulkenberg havde vundet A1GP sprint løbet på Taupo banen i New Zealand, var det nu et spørgsmål om han og teamet kunne gentage succesen.
 

Den rullende start i hovedløbet på 50 omgange, var noget mere rolig end i dagens tidligere sprint løb.
Team Tyskland førte an foran Team Frankrig, New Zealand, Holland, Schweiz, Italien med Team Syd Afrika og Team UK lige efter. Desværre måtte Team Syd Afrika allerede på fjedre omgang overlade sin placering, da de fik en straf for tyvstart og faldt derefter helt tilbage på plads sytten.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nede midt feltet blev der kæmpet lidt mere hvor Tomas Enge i Team Tjekkiet bilen kæmpede hårdt med Team Brasilien. Tomas Enge pressede hårdt på og på syvende omgang nærmede begge biler sig sving 12 side om side.
Ingen af de to kørere sænkede farten, og ville begge bremse sidst, med det resultat at begge biler måtte en tur ud i græsset, og da de vendte tilbage på banen var det Team Tjekkiet og Tomas enge som var forrest.

Team Tyskland var den første bil i pitten for at tage det obligatoriske pit stop allerede på ottende omgang, forfuldt af Team Holland, Team UK og Team Italien.
Omgangen efter kommer så Team Frankrig og Team New Zealand ind samtidig og nu er det op til pit mandskabet om at udfører et perfekt job. Begge mandskaber udfører et meget og fejlfrit arbejde, men den franske bil forlader pitten et helt sekund før New Zealand.

Efter at Team Irland måtte udgå af sprint løbet med en defekt drivaksel, pressede teamets kører Richard Loyd nu hårdt på, og kæmpede sig hurtigt frem ad under pit stoppene. Da teamet havde overstået på tolvte omgang var de fremme på en flot elvte plads.
Selv om teamet havde lavet et flot pit stop, og Loyd havde lavet noget imponerende overhalings forsøg, skulle det vise sig at ikke at være teamets weekend. Kun fem omgange før påkører Loyd et curb lidt for hårdt, baghjuls ophænget knækker og teamet må udgå igen.

Oppe foran havde Team Schweiz også udnytte de andre teams tidlige pitstop, og kørt hurtige tider mens bilen var i front. Da teamet endelig afvikler sit eget pit stop, og kommer på banen igen, har de været så hurtige at de kommer ud foran Team Holland, og beholder denne placering resten af løbet.

På tredje pladsen kørte Team New Zealand, og pressede hårdt på Team Frankrig, som lå på anden pladsen. Der kom flere tætte overhalings forsøg fra teamet på hjemmebane med stillingen holdt til mål.

Selv om det var en succesfuld weekend for både Team Frankrig og Team New Zealand, som rykkede op i mesterskabet, så var der andre teams som ikke havde det samme held.
En skuffende weekend for Team Mexico, betød at de rykkede fra en tredje til en femte plads i mesterskabet, og Team UK røg ned på en fjedre plads i mesterskabet.
Team UK uheldige weekend startede i sprint løbet med en ødelagt frontspoiler, og i finale løbet tvang et ødelagt batteri teamet til at forlade løbet fra en sjetteplads, kun ti omgange før mål.

To teams og kørere som var meget glade efter weekendens løb var Team Indien og Team Frankrig.
Team Indien havde til denne weekend, Williams test kører - Narain Karthikeyan – bag rattet. Han kørte de første point hjem til teamet i denne sæson og kørte samtidig løbets næsthurtigste omgangstid, kun to tiendedele efter hurtigste mand og vinder Nico Hülkenberg.

Team Frankrig var også glade, for ud over at Team Indien og Team Irland havde en ny kører i deres biler, så var det også Loic Duval’s første A1GP løb.
Franskmanden Loic Duval var glad for at kører for Team Frankrig, og håbede at han kunne vise de samme resultate, når næste løb skal køres på Eastern Creek banen i Sydney - Australien den 2. til 4. februar.

Med over 80.000 mennesker på tribunerne i løbet af løbsweekenden, kan man kun sige, at det første A1Gp løb i New Zealand var en stor succes.
Derfor var køreren fra Team New Zealand - Jonny Reid - også rigtig glad for sin flotte plads, og for at han havde mulighed for at vise flotte resultater, på den 3.500 meter lange bane, foran sit hjemme publikum.

Plac.KørerNationTidOmg.
1Niko HülkenbergTyskland1:03:38,10050
2Loic DuvalFrankrig+ 00:19,51150
3Jonny ReidNew Zealand+ 00:19,92750
4Sebastien BuemiSchweiz+ 00:20,85650
5Jeroen BleekemolenHolland+ 00:21,35150
6James HinchcliffeCanada+ 00:21,80850
7Narain KarthikeyanIndien+ 00:30,75950
8Enrico ToccaceloItalien+ 00:31,47450
9Ho-Pin TungKina+ 00:45,73750
10Ryan Hunter-ReayAmerika+ 00:48,54150
11Alex YoongMalaysia+ 00:49,23550
12Tomas EngeTjekkiet+ 01:06,10550
13Karl ReindlerAustralien+ 01:12,62850
14Raphael MatosBrasilien- 1 omg.49
15Christian MurchisonSingapore- 1 omg.49
16Alan van der MerweSyd Afrika- 1 omg.49
17Alex KhateebLibanon- 2 omg.48
18Nur AliPakistan- 4 omg.46
19Richard LyonsIrland- 5 omg.45
20Salvador DuranMexicoDNF42
21Robbie KerrEnglandDNF40
22Ananda MikolaIndonesienDNF8
Selch

Læs mere om:
  • Loïc Duval
  • Nicolas Hülkenberg
  • Team Frankrig
  • Team Tyskland
  • Taupo
  • 21/01/07 - Taupo - A1 Grand Prix
  •