Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Rallye Monte Carlo - fredag

WRC 
19/01/07 

World Rally ChampionshipSebastien Loeb satte i den grad sine konkurrenter på plads på første prøve af Rallye Monte-Carlo 2007. I går, torsdag, kørte rally feltet 2 prøver, på den første prøve vandt Loeb i sin nye C4 WRC med 8 sekunder ned til sin team kammerat Dani Sordo i C4. På den anden prøve vandt Loeb igen.
 

I dag, fredag, kørte feltet 6 prøver ud af de i alt 15 prøver som Monte Carlo Rally 2007 består af.
Alle 6 prøver blev vundet af Citroen C4 WRC kørere. Loeb og Sordo skiftes til at vinde prøverne.
Den nye Citroen C4 WRC har virkelig vist dens hurtighed, de er virkelig overlegne.

Marcus Grønholm, sidste års vinder af Rallye Monte Carlo, må se sig kørt agter ud, han ligger pt. på 3. pladsen, 1 minut og 15 sekunder efter Loeb i den samlede stilling efter prøve 8.
"Nu går det godt igen, i morges var jeg lidt træt så jeg fik ikke den rigtige rytme" - uttalte Loeb efter han var kommet i mål på 2. dagen.

Dani Sordo holder pres på Loeb. Han ligger nu lige efter Loeb i den samlede stilling. Ford må se sig slået af Cirtoen.
"Vi kæmpede lidt med dækkende i starten af rallyet, Citroens forspring ville have været det sammen selvom de kørte i deres gamle bil, Citroen Xsara WRC" - siger en lidt udmattet Marcus Grønholm.

De to Subaru kørere kørte næsten lige hurtigst på prøve 7. Subaru skiftede i år fra Pirelli til BFGoodrich dæk. Vores norske ven, Peter Solberg, ligger i den samlede stilling på en 7. plads. Petter Solberg kørte i de sidste to år kørt med nr. 5 på sin bil han har haft uheld i begge sæsoner, i år har han så skiftet til nr. 7, han håber på at få mere held i år med nr. 7, Sidst han kørte med nr. 7 vandt han VM (WRC).

Jan Kopecky kørte en solid kørsel i dag, han ligger på en samlet 8. plads. Man må sige det er meget flot at på en 8. plads i en privat anmeldt Skoda der er 2 år gammel.

Jean-Marie Cuoq var utroligt 3. hurtigst på den sidste prøve i sin Peugeot 307 WRC og er nu inde i top 10.
Mens Subaru's Chris Atkinson er fjerde i den samlede stilling, men blev nummer 8 på den sidste prøve.

Toni Gardemeister satte den 5. hurtigste tid i sin Mitsubishi, og på den sidste prøve forsatte Gardemeister med at forsøge at lukke Mikko Hirvonen's forspring som er pt. 5 generelt. Petter Solberg var sjette hurtigst i sin Subaru foran Hirvonen og Atkinson.

I morgen skal feltet køre 7 prøver. Den sidste er en SSS (Super Speciel Stage) på Monaco Circuit også kendt fra Formel 1.

Simon Larsen

Læs mere om:
  • 18/01/07 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: