Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

McLaren præsentation

Formel 1
præsentation 

18/01/07 

En af de mest ventede præsentationer – også herhjemme – er McLarens. Forleden kunne teamet så præsentere deres nye racere og kørere.
 

Valencia lagde faciliteter til McLarens præsentation. Ikke alene skulle den nye MP4-22 præsenteres, men teamet har også engageret 2 nye kørere, og så er der en ny hovedsponsor. Alt sammen kom igennem præsentationsmøllen i mandags.

Der blev ved præsentation sagt en masse pæne ord, men det væsentlige for de motorsportsinteresserede må være bilen. Gary Paffett som nu starter sit andet år hos Vodafone McLaren Mercedes, som er det nye navn for teamet, mener ganske afgjort, at ud fra det han har været med til i testarbejdet, så er man væsentligt længere fremme end på samme tidspunkt sidste år. Samtidigt føler han at hele pakken er bedre. Ifølge de oplysninger der foreløbigt er frigivet, så startede man faktisk på en del af arbejdet på MP4-22 allerede i slutningen af 2005. Aerodynamikken arbejdes der på hele tiden, men meget tidligt begyndte man på at se nærmere på hvad man kunne gøre ved kobling og gearkasse. Det har tidligere været områder som har gjort det mere end almindelig besværligt at være McLaren kører.


(Foto: McLaren)

Allerede i maj måned 2006 kørte man de første tests i teamets vindtunnel. Allerede på daværende tidspunkt havde de store CAD programmer været i brug. Her på det elektroniske tegnebræt, arbejdede man også med at øge den passive sikkerhed i bilen. Bagenden er således forstærket ligesom selve siddebrønden er forstærket. Desuden har man øget deformationszonerne både foran og bagpå bilen. Bortset fra disse oplysninger har McLaren endnu ikke frigivet ret mange data om bilen. Men nu bliver det travlt. Den første rigtige test med bilen blev kørt i går onsdag, og i næste uge køres den næste test.


(Foto: McLaren)

Både Fernando Alonso og Lewis Hamilton har store forventninger til den kommende sæson. Der var af naturlige årsager stor fokus på begge kørere. Alonso som regerende verdensmester, og som for mange har foretaget et teamskifte som nok ikke er helt logisk. Men hvem ved om han har set rigtigt? Hamilton fordi han er en comin’ man i Formel 1. Hamilton sagde blandt andet, han ikke bliver verdensmester de første år, men det er heller ikke det store mål lige nu. Nu gælder det først om at vænne sig til at drømmen er gået i opfyldelse, og så vil han lære af den nye situation han er i. Alonso vil selvfølgelig lære teamet endnu bedre at kende. Det kommer til at ske sammen med de vigtige tests der skal køres inden sæsonen starter for alvor. Forventningerne til sæsonen ville han ikke rigtig ud med, men som han ser den samlede pakke for hans vedkommende, så er der absolut potentiale til at teamet kan være med i toppen, og forhåbentlig med et bedre resultat end i teamets seneste sæson.


(Foto: McLaren)

Den samlede konstellation ser i 2007 således ud: Kørere er Fernando Alonso og Lewis Hamilton, testkørere er Pedro de La Rosa og Gary Paffett. Gary Paffett får desuden lov til at deltage i den tyske DTM serie idet han sandsynligvis ikke får megen testtid i forbindelse med Grand Prix weekenderne. Ny hovedsponsor er Vodafone, der op til denne sæson ikke forlængede sin aftale med en af McLarens store konkurrenter – Ferrari. Som tidligere nævnt er teamets officielle navn i denne sæson: Vodafone McLaren Mercedes.

Dons

Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •