Dakar Rally

Dakar Rally - 10. etape

Dakar Rally
16/01/07

Nasser Al-Attiyah (BMW) vandt 10. etape foran japaneren Hiroshi Masuoka (Mitsubishi) med 28 sekunder. Helder Rodrigues( KTM) vandt motorcykelklassen foran Marc Coma (KMT) med 44 sekunder. I Lastbil klassen var det Arjan Brouwer (Ginaf) der vandt med 7 minutter og 33 sekunder ned til Andre de Azevedo (Tatra).

Bilklassen
Nasser Al-Attiyah(BMW) fik sin første etape sejr. Han vandt foran Hiroshi Masuoka på 2. pladen, Mark Miller på 3. pladsen og den 8 dobbelte Dakar vinder Stephane Peterhansel. Stephane Peterhansel 2 minutter og 8 sekunder.
Carlos Sainz, den tidligere dobbelte WRC mester, kom ind på en 5 plads, Sainz ligger på 10. pladsen i den samlede stilling efter hans uheld med servostyringen. Sainz førte en stor del af Dakar men måtte pga. sin ødelagte servostyring overgive sin føring. Carlos Sainz er bagud med 7 timer og 46 minutter.

Motorcykelklassen
Helder Rodrigues er hurtigst på 10. etape, han tager dermed sin anden etape sejr i løbet.
Marc Coma blev nummer to 44 sekunder bagefter, han udbygger sin føring til 54 minutter og 43 sekunder til Cyril Despres, der blev nr. 6. på dagens etape.

Danske Marc Dullum kom ind på 130. pladsen 3 timer 9 minutter og 40 sekunder bagefter Marc Coma. I den samlede stilling ligger Marc Dullum på en 129. plads 33 timer 25 minutter og 51 sekunder bag Coma. Lastbilklassen
Arjan Brouwer vinder dagens etape med 7 minutter og 33 sekunder ned til Andre de Azevedo, Ilgizar Mardeev blev 3. på dagens etape.
Hans Stacey kom ind som nummer 7, i den samlede stilling fører Stacey stadig, dog "kun" med 2 timer 50 minutter og 4 sekunder.

I morgen skal Dakar feltet køre 280km transport etape.