Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Toyota præsentation

Formel 1
præsentation 

15/01/07 

Fredag kunne Toyota løfte sløret for hvordan deres 2007 bil ser ud, og samtidig præsentere de forhåbninger teamet har til bilen.
 

Fredag præsenterede Toyota deres nye 2007 model – også kaldet TF107. Det skete i udstillingsområdet – altså byens store kommercielle center, Expo XXI. Straks fra starten af præsentationen, som var fyldt med de sædvanlige taler, blev der fra talerstolen meldt ud fra teamchef Tsutomu Tomita, at der er et eneste mål med denne bil, nemlig teamets første sejr. I Toyota Motorsport er der sket visse forandringer hen over vinteren. Alt sammen med det formål at styrke den indre organisation. Man kan vist roligt fastslå at Toyota i de 4 år som mærket har deltaget i Formel 1, ikke har haft den store succes, men det skal blandt andet en ændret organisation gøre noget ved.


(Foto: Toyota F1)

Kørerne blev selvfølgelig også præsenteret, ligesom de også havde hver deres taletid. Ralf Schumacher sagde blandt andet, at man i første omgang har som målsætning at øge stabiliteten og holdbarheden væsentligt. Det skal være med til at løfte teamet højere op. RS betonede også at Toyota for så vidt er det eneste team der ikke undergår de store forandringer. Kørerne er de samme, motoren er den samme, man bruger samme dæk og så videre. RS nævnte også at han er faldet rigtig godt til i teamet, og nu betragter det som sit andet hjem.


(Foto: Toyota F1)

Jarno Trulli sagde blandt andet at 2006 var en stor skuffelse, både for teamet og især ham selv. JT mener at han nu er kommet sig over skuffelsen og igen kan se fremad. Det har både han selv og især teamet brug for nu. De mange småfejl som opstod løbende i 2006 sæsonen har man lært af.


(Foto: Toyota F1)

Toyota chefen John Howett kom ind på at man nu har dannet en ledelsesgruppe på 3 personer som skal lede – og tage ansvar – for teamets strategi, ledelse og udvikling. Derfra gik han over til at tale om TF107 om hvilken han blandt sagde at der faktisk er tale om en helt ny bil. Der er ingen dele fra TF106 som er ført med over. Alt er nyt eller ændret så meget så man ikke kan tale om genbrug. Nogle af de områder der har været arkilleshæle i 2006, har man arbejdet utrolig meget med. Gennem 2006 var der problemer med det aerodynamiske, med affjedringen og med gearskiftet. Disse områder er udviklet og forbedret. Desuden er bilen totalt ændret. Hvor TF106 faktisk var en videreudvikling, er denne helt ny. På TF106 brugte man det tomme område som ”ledigt” efter at motoren blev kortere ved overgangen fra V10 til V8 motorer, til større tanke til både olie og brændstof. TF107 har fået flyttet motoren frem i bilen, samtidig med at en nyudviklet gearkasse er blevet længere. Målet har dog stadig været at få lavet plads til større brændstoftanke. Allerede nu tænkes der pitstopstrategi. Der blev selvfølgeligt nævnt en masse andre ting. Men der skal ikke være nogen tvivl om at Toyota mener det alvorligt, når de siger at målet er at vinde. Først Grand Prix sejr(e) dernæst VM.

Dons

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  •