Dakar Rally - 7. etape

Dakar Rally
12/01/07

- ny fører i Dakar Rallyet
Giniel De Villiers fører nu Dakar Rally 2007 i bil klassen, efter han kom i mål næsten 5 minutter før den tidligere førende kører Carlos Sainz.
Carlos Sainz sluttede på 3. pladsen efter Stephane Peterhansel.

Det resultat sætter Giniel De Villiers 1 minut og 39 sekunder foran Carlos Sainz I den samlede stilling.
Bag Carlos Sainz kommer Hiroshi Masuoka, mens Stephane Alphand kom ind på 4.pladsen ved første checkpoint , men endte etapen på 6. pladsen. Nasser Saleh Al Attiyah i BMW sluttede som nr. 5.
Amerikaneren Robby Gordon, vinder af går dagens etape, kom ind som nr. 13, det bringer ham som nr. 15 i den samlede stilling.
Jean-Louis Schlesser fik problemer og kom ind som nr. 9, 46 minutter efter vinderen.
Etapen fra Zuoerat til Atâr, blev kortet af pga. Bekryming for sikkerheden fordi en voldsom sandstorm var I området af den sidste del af etapen.
Carlos Sousa på 3. pladsen før dagens etape - forlod sin co-driver Andreas Schulz efter han sad fast i sandet.
Ari Vatenen, på 11. pladsen efter første checkpoint, men han måtte opgive sin VW efter der gik ild i hans motor.

Motorcyklerne
Cyril Despres vandt 7.etape af Dakar rallyet I motorcykel klassen, foran Pål Anders Ullevalster og David Casteu, og indskærpede Marc Coma føring med 45 minutter.

David Catseu kom ind på 3.pladsen og er 4 i den samlede stilling.
Marc Coma, nr. 5, gjorde nok til at blive på 1.pladsen I den samlede stilling, til dels for den dårlige tid af Isidre Esteve Pujol.
Isidre Esteve Pujol havde problemer på den sidste del af etapen, sluttede som nr. 15, men forblev nr.2 i den samlede stilling.
Vores kære Nordmand Ullevalster sluttede 1 time og 45 minutter bag fører før dagens etape. Men pga. en kanon kørsel kom han 3 minutter og 20 sekunder efter Franskmanden og så kom Ullevalster op på 9. pladsen.
Etape 6 vinder Jordi Viladoms styrtede og brækkede sin arm. Det styrt tvinger ham ud af rallyet.

Danske Marc Dullum sluttede dagens etape 2 timer, 45 minutter og 26 sekunder efter dagens vinder af motorcykel klassen.
Det bringer ham frem på 129. pladsen.

Lastbilerne
Hollænderen Hans Stacey er vinderen af dagens etape i lastbil klassen. Sluttede 26 minutter og 52 sekunder foran franskmanden Philippe Jacquot.Efter Jan De Rooy matte udgå I går, hans søn Gerard matte også udgå efter hans Ginaf truck smeltede en cylinder.
Det bringer Hans Stacey i en position som favorit af året vinder af Dakar, hvis han ikke får nogen alvorlige problemer.