Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Aston Martin kører på Bio-Ethanol

British GT
Championship 

13/01/07 

Barwell Motorsport har offentliggjort at de kommer til start i British GT Championship med en Aston Martin DBRS9, og det er der jo ikke noget specielt ved?
Jo der er, for den bil vi her taler om, kommer til at køre på bio-ethanol.
 

Det er jo lige før man forledes til at mene, at der er ved at gå ren naturfredning i motorsporten, men så galt går det nu ikke. Der er jo stadig tale om høj potente racerbiler.
Tendensen på racerbanerne er nok mere en afspejling af, hvad de respektive bilfabrikker går rundt og eksperimentere med.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det er ikke bare sådan lige, at få en Aston Martin DBRS9 ud og køre på BIO ethanol. Bilen kan med den eksisterende motor og benzin tank køre omkring en time på en optankning.
Når der køres på bio brændsel skal tanken være større, da der ikke er så meget energi i et kilo bio brændsel, som der er i et kilo benzin, og dermed er bilen allerede fra start bagud vægmæssigt.
Der pågår nu en debat, om biler på bio brændsel skal vægt kompenseres, men der er endnu ikke nogen afgørelse i den sag.


(Foto: Motorsporten.dk)

På den ene side er det meget spændende med racerbiler på flere alternative brændstoffer, på den anden side er der flere der frygter at man reglementsmæssig kommer ud i et sandt stormvejr, når man skal til at lave regler for alle muligt forskellige brændstoffer. Det første 'fejlskud' stod ACO for da de total underkendte hvad Audi kunne få ud af en V12 TDI dieselmotor.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Aston Martin Racing
  •