Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rotax Max Junior

Dansk "triumf"

Rotax Max
Junior 

08/01/07 

- i Thailandsk Endurance Go-kart løb
Familien Schilling er for det meste hjemme i Danmark, de er mest kendt herhjemme fra go-kart banerne i ICA Junior klassen, har igennem de sidste 2 måneder været på ferie/trænings tur til Thailand.
 

Dear & Daniel Schillings mor kommer fra Thailand, så de tager næsten hvert år til Thailand, og træner mens det er koldt hjemme i Danmark.

Thomas Raldorf som bor fast i Thailand, har hjulpet dem på go-kart banen igennem deres 2 måneder her, og har stillet 2 karter til rådighed for dem, som de ligger og træner i. Thomas som importerer Italkart go-karter til Thailand, var meget interesserede i at få dem til at køre i hans Italkarter i et par løb, for at vise de andre kørere i Thailand, at med en god kører i, er de hurtigere end noget andet.

Dear og Daniel Schilling kvitterede da også Thomas for hjælpen, med at sætte hurtigeste og næst hurtigste tid, under 2 timers endurance løbet som blev kørt her i weekenden.
Selve løbet blev afviklet som 2 x 1 times løb.

Der blev trukket lod om start placeringerne, og så skulle alle kørerne starte i omvendt rækkefølge til den anden time.
Dear Schilling fik en plads midt i feltet på en 10 plads, mens Daniel måtte starte helt nede som nummer 16, på næstsidste pladsen.

Selve klassen som de deltog i var Rotax Max Junior, hvor Thailand har nogle meget stærke kørere.

Et par eksempler:

  • Nanin "Shogun" fra Thailand satte 2. hurtigste tid i tidstagningen til verdensmesterskabet i Rotax max Junior i Portugal i november 2006, og lå på anden pladsen indtil han fik motor problemer.
  • Tanin "Top" fra Thailand vandt klassen i sidste måneds Asian Pacific Championship i Macau, med 2 andre thailandske kørere på anden og tredje pladsen.
    (der var 28 kørere som deltog i klassen i Macau).

Dear Schilling førte suverænt løbet efter en kanon start hvor han kom fra tiende pladsen til en første plads efter første sving, og derefter slet ikke kiggede tilbage.
Efter ca. 30 min kørte Dear i pit, og da var han ca. 1/2 omgang foran alle andre.
Daniel havde fået kørt sig op på en syvende plads i det hårde felt.

Et problem med fortolkningen af reglerne, samt oversættelse fra thai til engelsk og derefter til dansk kom dog til at koste dyrt, og Dear fik tildelt nogle omgange da han ikke steg ud af karten på rampen, hvor han blev vejet.
Dear fuldførte løbet og vandt suverænt, men da der blev lagt protest på ham efter løbet mistede han sejren, og røg en del pladser ned i feltet, men ingen var dog i tvivel om at han var langt den hurtigste på banen.

Da den anden time blev skudt i gang var det med Daniel Schilling i første række, og her fik de andre igen ikke en fod til jorden.
Daniel kørte sikkert fra start til slut (og satte under løbet hurtigeste tid for hele dagen, med Dear som næsthurtigste kører kun 0.09 sek langsomere end Daniel), og vandt løbet hvilket totalt gav ham en placering på 4. pladsen.

Det var en skuffet Dear Schilling som måtte se sig slået på grund af en "bagatel" / misfortolkning / forkert oversættelse, men endnu værre var det dog for ham at Daniel kørte 0.09 sek hurtigere, da begge brødre normalt kæmper om æren af at være den hurtigste af Schilling brødrene.

Thomas Raldorf var også meget glad da han fik en Italkart på første pladsen i Cadet klassen, og en Italkart med hurtigste tid i begge 1 timers løb, samt en Italkart på tredje pladsen. Thomas var meget spændt på hvordan det gik ovre på go-kart banen, da han selv kørte 4 timers endurance løb i sin standard vogn samme dag, iøvrigt sammen med Jack Lemvard der også kommer fra Danmark.

Thomas Raldorf og Dan Schilling (Far til Dear og Daniel), råder andre danske go-kart kørere til at tage til Thailand i vinter månederne for at træne, og Thomas vil gerne stille op med så meget hjælp som muligt evt. også materiale.

Italkart (Thailand) Co. Ltd.


Læs mere om:
  • Daniel Schilling
  • Dear Schilling
  •      ASETEK SIMSPORTS