Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Danmarks eneste kvindelige rally team

Rally 
08/01/07 

Betina Petersen, datter af den flere dobbelte mester i gruppe H, Kaj Petersen, kører sammen med Pia Ebbesen. Betina og Pia er pt. det eneste rene kvindelige team i dansk rallysport.
 


(Foto: GirlsMotorsport)

"Det der er specielt ved vores team, eller har været det indtil nu, er at vi udelukkende er tøser, alt fra mekanikere til kørere. Men det at være kvinde i motorsport er en blandet fornøjelse, for der er megen snak, både på godt og ondt, men det tager vi som en del af rutsje turen, og prøver på at vise at vi er seriøse, og virkelig gerne vil blive til noget, jeg anser mig selv som lidt drenget, så tænker ikke så meget over at det er drenge vi kører imod, (kun når vi kører fra dem, hehe)"

Betina Petersen har lige overstået sin første sæson i rally. Hun mener selv at det ikke var nogen succes. Betina Petersen udtaler sig om sit første rally(som 1. kører):
"Mit første rally? Puhhaaa.. en kæmpe fiasko. På prøve et kører vi ind i den eneste lygtepæl på hele prøven, og på prøve 2 udgår vi med motorfejl. NICE. (og min far var med, endnu værre, så stod han lige ved siden af lygtepælen)."


(Foto: GirlsMotorsport)

Betina håber på i 2007 at komme et stykke længere op ad rangstigen, og finde ud af med dem selv om de egentlig godt kan finde ud af det her med at køre rally, og så håber hun specielt på at mange unge mennesker vil deltage aktivt i ungdomsudvalget, så det rigtig bliver en succes.

"Vi kan kigge tilbage på året og sige okay, det startede ikke lige sådan efter bogen, men som sæsonen skred frem, fandt vi ud af hvordan tingene skulle fungere, og alt i alt blev sidste halvår succes. Vi kan både grine og være lidt stolte over året der gik, og så længe vi kan grine af fejlene og bliver ved med at køre, så må det jo betyde at vi elsker at komme af sted til løb, lige meget hvad udfaldet bliver. Vi kvitterede med en 2. plads i klassen til NCC sprint, og en sølvmedalje i holdmesterskaber, så alt i alt okay, eftersom vi heller ikke har haft den store potente racerbil som mange af dem vi kører imod."

Du kan læse mere om Girls Motorsport på girlsmotorsport.dk.

Simon Larsen


Læs mere om:
  • Betina Petersen
  • Pia Ebbesen
  • Girls Motorsport
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: