Grand Am

Daytona 24H – 2. testdag

Grand Am
06/01/07

Den anden testdag på Daytona banen for Grand Am kørerne, forud for årets 24-timer løb senere på måneden, var lidt blandet for de to biler i feltet med danske kørere.

Magnussen og Co. i deres Suntrust Riley var næsthurtigst i første træning, og hurtigste i anden træning med tiden 1:44,217. Tredje træning gik dog knap så godt - en tid på 1:45,788 rakte kun til en 6. plads i sessionen, der blev kørt efter mørkets frembrud.

Lidt værre gik det for Lars Eric Nielsen i sin Porsche 997 GT3. Teamet lå på en meget lovende 6. plads i GT-Klassen med en tid på 1:55,190 i første session, men i anden og tredje session gik det ned ad bakke.
Anden session endte med teamet på en 16. plads i GT klassen, selvom tiden kun var godt 3 tiendele langsommere end i første session - problemet var at resten af feltet forbedrede deres tider markant, og hurtigste tid i GT-klassen var 1:52,791 - næsten 3 sekunder hurtigere end Tafel Racing teamet.
I tredje session var billedet nogenlunde det samme: En 13. plads med tiden 1:55,844, og stadig godt 3 sekunder op til hurtigste GT-bil. Vi må håbe de får lidt mere skud i kassen i lørdagens sidste 2 sessioner.

Af andre nyheder fra fredagens test bør nævnes, at det blev offentliggjort at Juan Pablo Montoya skal køre Daytona 24-timer for Chip Ganassi, sammen med Scott Pruett og Salvador Duran i den ene af de to Ganassi biler. Den anden bil skal køres af Scott Dixon, Dan Wheldon og Memo Rojas. Med det lineup er de forsvarende mestre igen blandt de absolutte favoritter til at vinde løbet, side om side med blandt andet Jan Magnussens SunTrust Team.