Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Alderspræsident deltager i Daytona 500

NASCAR 
06/01/07 

James Hylton deltager i en alder af ”kun” 72 år i det næste Daytona 500. Dermed bliver han den ældste deltager nogensinde i løbet.
 

James Hylton har til hensigt i en alder af 72 år, at kvalificere sig til og deltage i Daytona 500. Lykkedes det bliver han den ældste kører nogensinde der deltager i Daytona 500.

James Hylton, jamen hvem er det lige? Ja, James Hylton er tidligere løbsvinder i NASCAR. Han trak sig egentlig tilbage som aktiv kører i 1993, men havde et enkelt comeback i 2006 i Busch Serien på Milwaukee. Han måtte dog udgå allerede efter ganske få omgange på grund af problemer med bremserne.

James Hylton kender dog Daytona banen ganske godt. Han har kørt 36 løb på banen, heraf er de 15 i Daytona 500. Bedste placering i det berømte Daytona 500 løb, var i 1967 hvor han opnåede en tredjeplads i en dengang 2 år gammel bil.

James Hylton får leveret en komplet bil fra Richard Childress Racing og vil selv deltage i Daytona 500. Ellers bliver det Damon Lusk der skal køre bilen i foreløbigt 18 afdelinger af NASCAR Nextel Cuppen i 2007 undtaget Daytona 500. James Hylton mener selv at han kan være med i den hårde konkurrence. Han forventer dog ikke at han kan vinde.

James Hylton:
”Jeg har aldrig været i stand til at deltage i Daytona 500 med et højt finansieret team og bil. I min alder er ods i den grad imod mig, men det er en udfordring og det er noget jeg kan li’. Jeg har altid ønsket mig at deltage i Daytona 500 og ikke være bundet af økonomiske forhindringer, og selv om det så har taget over 40 år at nå til det, så er jeg endelig i en fornuftig position.”

Men nu gælder det i første omgang at kvalificere sig til løbet. Daytona 500 køres den 18. februar med forudgående kvalifikation i ugen op til.

Dons

Læs mere om:
  • Daytona
  •