Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dakar Rally MC Class

Marc Dullum i sadlen igen!

Dakar Rally
MC Class 

02/01/07 

Kun én dansker er med i Dakar Rally 2007: Marc Dullum
For femte år i træk er det lykkedes for Marc Dullum og det lille danske team at få det store logistiske puslespil, der baner vejen for deltagelse, til at gå op.
 

Sammen med teamets samarbejdspartnere, har det igen i år været målet at skabe et konkurrencedygtigt team, der er 100 % klar til at tage kampen op i den super professionelle motorsportsverden.

Sidste år deltog Marc som TV-reporter og det var et lærerigt år i forhold til hele organisationen og mediedækningen af løbet. Sammen med de mange års rally-erfaring på konkurrenceniveau har Team Danoises nu et solidt grundlag for at fortsætte de gode resultater.


(Foto: Team Danoises)

Marc Dullum har trænet optimalt og er i topform, både hvad angår fysik, koncentration, køreteknik og navigation. Forberedelserne til Dakar har blandt andet omfattet træning hos det danske forsvar i ørkenlignende terræn og på baner i Danmark og Sverige, daglig fysisk træning af de mest udsatte muskelgrupper:
Knæ, underarme og håndled, samt simulationstræning i sauna for at opøve evne til at fungere optimalt i ørkenklima.

Selv om Marc Dullum har god erfaring og den ideelle alder for en rallykørere, kræver det en god portion held at gennemføre det rå udskilningsløb, som det kun lykkes for 30- 40 % af deltagerne at fuldføre.

”Min ambition er at se, hvor langt en privatkører kan nå i en topprofessionel motorsportsverden. Jeg motiveres af at udfordre mig selv og at lære nyt the hard way. Jeg er handlekraftig samt seriøs med min motorsport, og jeg har kæmpet mig til alt, hvad jeg har opnået inden for rally,” siger Marc Dullum.

Marc Dullums Team Danoises er et af de første skandinaviske rally raid teams. Helt tilbage fra 1998 har teamet deltaget i internationale rallyløb både i Afrika, Mellemøsten og Europa. Teamet har gennem ni år skabt resultater, der har vakt opmærksomhed også uden for Danmarks grænser.

Marc Dullum har tidligere opnået flere gode placeringer blandt andet i World Cup ralies, og han er den første og hidtil eneste dansker, der på motorcykel har fuldført verdens ubetinget hårdeste rally – Dakar. Det skete i 2003, hvor Marc deltog i Dakar for første gang og kom i mål som nr. 70.
Det gav ham en overraskende flot placering blandt de bedste privatkørere. Når man ser bort fra de professionelle og semiprofessionelle fabrikskørere, er det en imponerende præstation af en førstegangsdeltager.


(Foto: Team Danoises)

I 2005 gennemførte Marc Dakar Rally for anden gang og blev bl.a. nr. 15 samlet i Marathon klassen. Han er stadig den eneste som har gennemført Dakar på motorcykel – den hårdeste klasse. ”I år går vi igen efter en placering blandt de bedste privatkørere,” siger Marc Dullum, som nu har opbygget en stor erfaring fra ikke færre end 16 internationale ”cross country-rallies”.


(Foto: Team Danoises)

”Team Danoises drives af en fælles passion, og det er vores ambition at blive det mest professionelle private team i Dakar-sammenhæng. Et godt team er forudsætningen for, at man kan gøre sig gældende, og vi har kæmpet os til alle vores resultater,” siger Marc Dullum.

Motorsports CV - Marc Dullum

 • Første og eneste dansker som har fuldført Dakar Rally på Mc (2003-05).
 • 16 internationale rallies i perioden 1998-2006 heraf 3 Dakar rallies.
 • Første og eneste dansker nogensinde med World Cup points i Ørkenrally.
 • Placering som nr 15 i klasse i Dakar Rally 2005 (maraton klasse).
 • Adskillige placeringer i World Cup Ørken Rally - nr. 9 i Master Rally 2001.
 • Udsendt TV & Presse kommentator for TV2-Sporten i Dakar Rally 2006.

Marc Dullums rally maskine

 • KTM 660 Rally, specielt fremstillet og testet til maratonrallykørsel.
 • Motor 1 cylinder 4 takt, 660cc, 65 hk / 69,5Nm.
 • Tophastighed 180 km/timen i terræn
 • Acceleration til 100 km/timen: under 5 sekunder.
 • 220 kg kampvægt (dobbelt så meget som en almindelig motocross MC)
 • 48 liter benzin fordelt på fire tanke (samme brændstofmængde som en bil)
 • Aktionsradius 400-700 km, afhængig af terræn og pilotens evner.
 • Navigationsudstyr: GPS, satellit, triptæller, roadbook, kompas, nødsender, telefon, nødblus m.m.

Team Danoises


Læs mere om:
 • Marc Dullum
 • Team Danoises
 • 06/01/07 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally MC Class nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: