Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Tom K for alle pengene!

Anmeldelser 
01/01/07 

Slutningen af december er jo traditionen tro højtid for udgivelse af diverse kunstneres ”Greatest Hits”, ”The ultimative Collection” osv. 2006 var i den henseende ingen undtagelse.
Dog var der en ”Greatest Hits” som skilte sig væsentligt ud, nemlig Tom Kristensen store DVD Box ”7 sejre, 1 Crash og 1 Diesel”.
 

Det er en ordentlig moppe med hele 9 DVD´er og ca. 9 timers Le Mans for ”fulde gardiner”. Boksen er dokumentation for en af de største præstationer i dansk idrætshistorie…intet mindre. Med fare for at blive hånet eller det der er værre, vil jeg tillade mig, at sammenligne Tom K´s 7 Le Mans-sejre med Fodboldlandsholdets EM-sejr i ´92, Håndboldpigernes 3x OL guld og ”Ørnens” Tour de France-sejr (trods alt!).

DVD-sættet viser 9 af Toms 10-Le Mans-løb. Det er vel OK at skrotte 1998, hvor BMW trak bilerne ud efter få timer. Ligesom det hører med i den store sammenhæng, at løbet fra 1999 er med, hvor Tom´s medkører JJ Letho satte BMW´en i muren på et tidspunkt hvor de førte suverænt og der kun manglede 4 timer!

DVD´erne bruger materiale fra de officielle Le Mans Video´er /DVD´er og alene det borger for super kvalitet. Her kan der på ingen måder klages og det at det er ”det officielle” materiale gør, at det ikke er en ”ensidig” Tom Kristensen dokumentar. Her er det hele med, op og nedture gennem hele løbet.
DVD´erne har dansk speak ( jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har fundet ud af hvem…er det en TV2-sportsjournalist???) og han gør det ganske fornuftigt. Der er et par gange hvor han ”kløjs” lidt i nogle køreres navne, men det er nok kun de skarpeste entusiaster der bemærker det. Heldigvis forfalder man ikke til at lægge musik ind over, som det desværre ofte er brugt på racer-dvd´er, når der ikke er kommentarer…for pokker da, bilernes lyd er da den skønneste musik!

En anden smart ting ved DVD´erne er, at man kan vælge, at ”koble” Toms egne kommentarer til. Løbsbillederne er de samme, men med mellemrum tonen ”Kongen” ( nu er jeg vist i gang med en anden film!) frem og fortæller/kommenterer. Faktisk kommer der ting frem, som jeg som ”hærdet” Le Mans-fan ikke vidste! F.eks. at Tom havde hele to tilbud i 1997 (heldigvis valgte han rigtigt!).
Tom Kristensen er faktisk en rigtig god fortæller (det viste han allerede på DVD´en ”Fra Mou til Le Mans”) og han er jo heller ikke uden go´ jysk humor!

Som en ekstra bonus er der på hver DVD tekniske specifikationer på den bil Tom kørte det pågældende år og kørerprofiler på hans medkørere.

Box-sættet kan på det varmeste anbefales…det er et must for de mange danske Le Mans-fans som har overværet en eller flere af Toms triumfer. Her er kanon-underholdning til mange mørke vinteraftener…ja de kan jo også ses som ”warm-up” i foråret til Le Mans 2007.
Box´en koster 699.-, hvilket ikke bør afskrække, da der som nævnt er en masse god underholdning! (Det er jo under 100.- pr. DVD og det er væsentligt billigere end det de enkelte officielle DVD´er koster i ACO-shoppen i Le Mans eller andre steder).

Så hvis box´en ikke allerede står på DVD-hylden, så er det op af ”læneren” og afsted………
Her kan der vel ikke gives ”kokkehuer” så jeg vælger at give 7 Le Mans-pokaler til ”7 sejre, 1 Crash og 1 Diesel”.

Them

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •