Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Petersen/White Lightning skifter til Ferrari fra Porsche

ALMS
GT Class 

29/12/06 

American Le Mans SeriesPetersen/White Lightning teamet skifter i 2007 til Ferrari. Skiftet er enden på et samarbejde med Porsche Motorsport der har stået på siden PWL teamet gik ind i ALMS i 1999 – et samarbejde der til og med 2006 har resulteret i 17 klassesejre, 20 podiepladser, to Le Mans klassesejre, sejr i Daytona 24 Timer, sejr i 12 timersløbet på Sebring, to sejre i Petit Le Mans og 9 sejre ialt i ALMS GT2.
 

Et meget succesfuldt samarbejde må man sige.

Grunden til skiftet er, at Porsche Motorsport midt i sæsonen 2006 bekendtgjorde at de to Porsche-fabrikskørere Jörg Bergmeister og Patrick Long ikke længere ville være til rådighed for teamet og der ville ikke være andre fabrikskørere til at erstatte de to. Der er pt. ingen rygter fremme om hvilke andre kørere teamet vil ansætte, men det bliver med sikkerhed nogle topklassekørere – måske har Ferrari et eller andet i ærmet?


(Foto: Petersen / White Lightning)

Den nye Ferrari 430 GT vil blive modtaget på Fiorano midt i februar, og skal derefter testes på Sebring inden debuten i ALMS med 12 timersløbet på Sebring i Marts. Teamet får det nærmeste der kan kaldes fabriksstøtte uden at være et reelt fabriksstøttet team, hvilket giver teamet adgang til at deltage i IMSAs privatcup.

Man kan jo fundere over hvorfor Porsche vælger at trække sine kørere og sin støtte fra et så succesfuldt team, men jeg er sikker på at teamet bliver en frontrunner i ALMS GT2 og på Le Mans i 2007.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • White Lightning Racing
  •