Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Andretti III i Formel 1

Formel 1 
26/12/06 

Midt i al ståhejen omkring verdensmesteren Fernando Alonso´s debut i Mercedes McLaren ved den seneste test på ”Circuito Jerez de la Frontera”, foregik en anden spændende test stor set i ubemærkethed!
 

Marco Andretti, tredje generation i det berømte racing-dynasti, fik sin debut i en Formel 1. Honda havde inviteret Marco til test og den unge Andretti var så begejstret, at han gerne følger i farfar Mario´s og far Michael´s ”hjulspor” i motorsportens ypperste serie.

”Det er længe siden jeg har haft det så sjovt i en racerbil, desværre var det kun muligt, at teste i dag,” udtalte Marco Andretti efter 67 omgange i Honda´en. ”Det varede lidt inden jeg vænnede mig til traction-controll'en og bremserne, men da det var 'på plads', så blev mine omgangstider meget regelmæssige.”

”Jeg vil gerne takke hele Honda-teamet, for deres håndtering af min test. Det var meget professionelt og samtidig i en venlig atmosfære,” fortsatte den unge amerikaner som i et løbet af blot et par sæsoner har gjort sig meget positivt bemærket bl.a. førte han sit første Indy 500 indtil kort før mål, men måtte nøjes med andenpladsen!

Marco Andretti´s præstationer i testen fik 'thumps up' fra hele Honda team'et. ”Det var en fantastisk præstation af Marco i dag, han er kun 19 år men han ”angreb” testen som en erfaren kører” udtalte den tidligere ChampCar- og IndyCar-kører Gil de Ferran, som i dag er sportsdirektør for Honda,” Han leverede et solidt stykke testarbejde og har imponerende hurtigt vænnet sig til Formel 1-bilen. Husk på Formel 1 og IndyCar som Marco kører, er vidt forskellige. Marco fandt sig hurtigt tilrette med både bilen og banen…imponerende!!”

Marco Andretti kørte stort set fejlfrit og han gik meget rutineret til opgaven.
”Det var en fornøjelse, at have Marco til sin første Formel 1-test. Han udførte sine opgaver fornuftigt og meget professionelt og med et flot resultat” udtalte Mark Ellis som er Honda F1's chefingeniør.

Them

Læs mere om:
  • Marco Andretti
  • Honda Racing F1 Team
  • Jerez
  •