Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tyskland dominerer stadig Formel 1

Formel 1 
22/12/06 

Spyker kontrakt til Sutil
Michael Schumachers pensionering har absolut ikke formindsket interessen for F1 i Tyskland. Tværtimod er tyskerne nu absolut dominerende med antallet af kørere.
 

I går blev 23 årige Adrian Sutil annonceret som partner for Christian Albers i Spyker teamet.
Med de 2 reservekørere hos BMW, er der nu 6 tyskere, der har fast arbejde som kørere i F1 i 2007. (Nico Rosberg er jo også tysk statsborger).

Navnet Adrian Sutil er måske ikke bekendt for flertallet af danske motorsportsfans.
Som søn af en indvandrer fra Uruguay, der er en kendt musiker i Münchens filharmoniske selskab, var han i de første teenageår mere beskæftiget med klaverspillets svære kunst.
Men fra 14 års alderen gik det, efter de første ture i Go-kart, hurtigt med at spille i et helt andet, også lydmæssigt, tempo.

Efter et europamesterskab i Gokart for Birel, gik det videre med et schweizisk Formel Ford mesterskab, over Formel BMW til en 2.plads 2005 i Formel3 Euroserien, hvor han var holdkammerat med Lewis Hamilton.
I 2006 valgte Adrian Sutil at køre for TomsToyota i det japanske Formel 3 mesterskab, og fik på denne måde åbnet en bagdør til Formel1 gennem Toyotas samarbejde med Midland (Nu Spyker), og kørte her fredagstest nogle gange i 2006.
Overbevisende kørsel, kombineret med det japanske mesterskab i Formel 3 - og selvfølgelig nogle gode tyske investorer, har nu sikret ham en langvarig kontrakt med Spyker. Nu er det blot at håbe for Adrian Sutil, at resultaterne også følger med ham til den fornemste klasse. "Langvarige kontrakter" i Formel1 har jo - trods alle aftaler - den egenskab, at de kan forkortes hvis behovet opstår.
Blot spørg en tidligere succesrig dansk Formel 3 kører, der i 1996 tegnede en 4 års kontrakt med et nyt Formel 1 team (Stewart).

Søren Christensen


Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Spyker MF1
  •