Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Julekalender - 20. december

Diverse 
20/12/06 

Tronskiftet
 


(Grafik: Ulrik Them Poulsen)

2005. Efter fem titler i træk blev 2005 året hvor Michael Schumacher blev stødt fra tronen - for stedse. Hvis man skal pege på en eftermiddag der markerede dette tronskiftet må det være den søndag hvor de kørte på Ferraris hjemmebane - Autodromo di Enzo e Dino Ferrari - også kendt som Imola.
Efter en svag start på sæsonen virkede Ferrari som om de var ved at komme i omdrejninger - og netop på Imola plejer de altid at køre godt. Også denne dag, men bare ikke godt nok. Efter det sidste pitstop var Michael Schumacher bag Fernando Alonso - og nu var der kun de to og en flok omgange tilbage - kampen skulle stå på banen, hvor den hører til, og ikke i pitten. Schumacher fik hurtigt hentet de sidste par meter ind på den unge opkomling, men alle hans anstrengelser var forgæves.

At Ferrari raceren var den hurtigste var tydeligt, men Alonso demonstrerede hvordan man kører defensivt og Schumacher fik aldrig mulighed for at komme forbi.
Kongen var faldet - længe leven kongen!

Martin Møller-Thomsen