Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audi hyrer unge Le Mans-håb

DTM 
19/12/06 

DTMAudi har i dag overraskende offentliggjort, at mærket har skrevet kontrakt med to af Tysklands største motorsports-talenter, nemlig den 23-årige Mike Rockenfeller og den 27-årige Lucas Luhr. Begge skal køre hele DTM-sæsonen 2007 og på Le Mans.
 

Til gengæld ønsker Audis sportschef Dr. Wolfgang Ullrich ikke at røbe noget som helst om, hvad de nye kontgrakter betyder for Audis øvrige planer for kører-sammensætningen i den kommende sæson. Det kan dog se ud, som om Audi ønsker at tilføre den ældre generation af Le Mans-kørere frisk blod. Om det betyder, at Audi i 2007 planlægger at sige farvel til nogle af de faste kørere, eller om mærket som i 2000 og 2002 ønsker at stille med tre biler på Le Mans, er uvist.

Audis nuværende kører-line-up består af lutter rutinerede navne: Emanuele Pirro (44 år), Frank Biela (42 år), Rinaldo Capello (42 år), Marco Werner (40 år), Tom Kristensen (39 år) og Allan McNish (36 år). Alle har vundet Le Mans, men i de kommende års kamp mod Peugeot, der fra 2007 også stiller til start i 24-timers-løbet i Frankrig i en dieselbil, kan der være fornuft i at bringe en ny generation på banen.

Heller ikke med hensyn til DTM ønsker Wolfgang Ullrich at informere om de fremtidige planer. Audi skal som i 2006 garantere ti biler, men har mulighed for at stille med flere A4-racere. Det ligger fast, at den tidligere Formel 1-stjerne Heinz-Harald Frentzen ikke får sin kontrakt forlænget, så enten skal der fyres endnu en kører for at gøre plads til Luhr og Rockenfeller, eller også skal der oprettes et ekstra team.

Normalt plejer Audi at løfte sløret for den kommende sæsons planer på den store motorsportsudstilling i Essen i slutningen af november, men sådan var det ikke i år. En forklaring lyder, at en større rokade i Volkswagen-gruppen har flyttet Audis øverste boss Martin Winterkorn over som boss for hele VW (Audi er en del af Volkswagen). Audi har endnu ikke udpeget en ny chef, så måske derfor venter Dr. Ullrich på at få grønt lys til at fortælle om Audi Motorsports fremtidsplaner?

Tom Kristensen har ingen kommentarer til dagens offentliggørelse.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Lucas Luhr
  • Mike Rockenfeller
  •