Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Kartingbrødre i vanskelig tysk sæsonfinale

Go Kart 
15/12/06 

Som punktum på en flot 2006-sæson fik karting-brødrene: Bo og Christian Sørensen fra Betty Racing mulighed for at deltage i det traditionsrige arrangement: Winter Pokal på en af Tysklands sværeste karting-baner: Kerpen.
 

- Kerpen er lidt af et motorsports-mekka inden for tysk karting, oplyser teamchef Erik Sørensen. - Dette har baggrund i, at de berømte Schumacher-brødre scorede deres første motorsports-erfaringer på rundbanen. Schumacher senior har ejet karting-anlægget gennem en menneskealder, hvilket sønnerne udnyttede til ubegrænset smugtræning udi idealkurver og optimal svingteknik.

Sæsonfinalen bød traditionen tro på vanskelige betingelser, fordi fugtigt og koldt underlag er en krævende cocktail i motorsport. Bo Sørensen fremviste dog overbevisende takter i ICA Junior allerede under træningen, og sydvestjyden var således andenhurtigst i tidtagningen.

- Første finaleheat bød på en tæt fight mellem 4 skrappe chauffører, forklarer Erik Sørensen. - Knægten holdt imidlertid hovedet koldt og kørte andenpladsen hjem over målstregen, hvilket samtidig blev startplaceringen i andet finaleheat.

Betty Racings indsats i Kerpen gav anerkendende skulderklap fra den tyske kart-ekspert Peter Kaiser, som er personlig ven af Schumacher-famlien.

- Efterhånden blev der kørt lidt varme i asfalten, supplerer Bo Sørensen. - Dette gav et godt vejgreb i det tørre idealspor, men gjorde det samtidig næsten umuligt at overhale. Chancen skulle imidlertid prøves, for i frontfighten får man ikke ros for at køre pligt-motorløb. Desværre endte angrebet i hat og briller, og jeg måtte overvære resten af finaleheatet fra sidelinjen.

Lillebror Christian kører normalt i Formel Junior-klassen, hvor han har været med helt fremme i DM-fighten samt en topplacering i det jysk/fynske mesterskab. Formel Junior var ikke udskrevet i Winter Pokal, hvorfor opgaven bød på en start i Bambini-klassen med en lejet kart.

- Oplevelsen blev spoleret lidt af en defekt karburator, fortæller Christian Sørensen. - I det første finaleheat skøjtede jeg af rundbanen i en fugtig plet, og under den efterfølgende jagt på konkurrenterne svigtede brændstoftilførslen. Mekanikerne heksede lidt med problemet i servicepausen, men i det andet finaleheat nåede jeg ikke med startfeltet, fordi karburatoren nu druknede i benzin!

Det var dog en stor oplevelse for at Christian Sørensen at stifte bekendtskab med en international karting-bane under fremmede himmelstrøg.

Betty Racing

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •