Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Allan Simonsen afslutter en god sæson

Sportscar racing 
07/12/06 

- med en dobbeltsejr
Allan Simonsen sluttede sin 2006 motorsports sæson på Phillip Island i sidste uge med to sejre af to mulige, og satte i forbindelse med de to løb ny banerekord
 

Han kørte sammen med sin normale co-driver Ted Huglin i Consolidatet Chemical Company Ferrari 360 GT. Løbet var den sidste afdeling af Cue Sports Car Enduro Championship.

Simonsen afslutter sin sæson på toppen, hvor han har vundet alle løb og taget tre pole positioner i serien som har kørt på Sydneys Eastern Creek, Queensland Raceway og nu er blevet afsluttet på den berømte og hurtige Phillips Island banen som ligger lige uden for Melbourne.

Det har både været en succesfuld og travl sæson, hvor Simonsen også vandt en afdeling af den nye European FIA GT3 mesterskab på Silverstone i en JMB Ferrari 430, sikrede sig GT2 team mesterskabet for Autolando på Jarama i en Porsche 996 GT3 RSR.

Hans GT3 indsats har endvidere ført til en invitation fra den nuværende britiske GT mester, Scuderia Ecosse, om at deltage i Spa24 timers løbet i Juli. Derudover har han deltaget i den australske V8 Sportscar serie på Bathurst 1000 og Sandown 500.

Det er dog ikke kun lutter lagkage for Simonsen, som også har kørt løb i sæsonen, hvor han har måtte udgå med tekniske defekter, dæk eksplosioner og påkørsler fra andre konkurrenter.

Derudover er det også for nyligt blevet annonceret at Porsche ikke vil udvide sin kørerstab fra otte til tolv fabrikskører i 2007. Allen Simonsen var ellers blevet lovet den ene af de nye pladser hos Porsche.

Der er dog masser af andre teams som har tilbudt den talentfulde dansker et sæde i næste sæson, så Allan Simonsen skal nok får kørt en masse race i den kommende sæson.

I øjeblikket slapper han dog af hjemme i Odense med familie og venner inden han i januar tager til Birminghams Autosport International, hvor et nyt og spændende koncept vil blive afsløret. Konceptet vil fremover give hjælp unge kører kan få prøve en bred række motorsports aktiviteter.

Selch

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  •