Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Valencia spøger igen

Baner 
01/12/06 

Bliver der et Spaniens Grand Prix nummer to?
Når talen falder på Valencia banen i Spanien i Formel 1 sammenhæng, så er det altid i testsammenhæng, men banen arbejder stadig på også at få lov til at afholde Formel 1 Grand Prix løb.
 

Valencia banen - 'Ricardo Tormo' - har gennem det sidste års tid gjort meget for at komme op på en niveau, så banen kunne komme til at være vært for Formel 1 løb,
Der har gennem denne periode været mange møder med Bernie Ecclestone, tidligere i denne uge var han dernede igen, og man betegner nu chancerne for at komme på Formel 1 kalenderen som gode.

Bernie Ecclestone betegnede banen som 'meget god', men lagde ikke skjul på at han hellere så Valencia være vært ved et gadeløb, som han mente kunne arrangeres ned på Valencias havn, foreksempel på det areal der benyttes i forbindelse med America's Cup sejladserne.

Hvis enten Valencia banen, eller byen kommer til at afholde et Formel 1 Grand Prix, så har Ecclestone lovet at det ikke bliver på bekostning af løbet på Circuit de Catalunya ved Barcelona.
Det bliver enten et Spaniens Grand Prix nummer to, eller mere sandsynligt et nyt Europærisk Grand Prix.

Udover Circuit de Catalunya, så har der tidligere været kørt Formel 1 Grand Prix løb på fire andre spanske baner, det er Pedralbes, Montjuich, Jerez samt Jamara.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • Valencia (gadeløb)
  •